PACLÍKOVÁ, A. Analýza vybraných vlivů na výši obvyklé ceny rodinných domů v okrese Svitavy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Hlavinková, Vítězslava

V práci bylo oceněno 5 rodinných domů, přičemž byla vytvořena obsáhlá databáze 45 srovnatelných nemovitostí. Sestavená databáze byla korektně vyhodnocena pro každý z pěti objektů zvlášť a ze získaných informací jsou vyvozeny odpovídající závěry. Možná by bylo vhodnější ze základní databáze vybrat objekty co nejvíce srovnatelné s konkrétním rodinným domem a nepoužívat celou základní databázi, index odlišnosti by pak neměl tak velké rozpětí. Kladně hodnotím, že v práci jsou uvedeny územní plány všech vybraných obcí, pro významné změny v územních plánech obcí vyčísluje jejich dopad na cenu vybraných rodinných domů. Autorka se danou problematikou zabývala komplexně, poznatky získané studiem vhodně využívá ve své diplomové práci, vyhodnocuje i vliv možného zvýšení počtu obyvatel na cenu nemovitostí.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Cíle práce byly splněny.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem B Teoretický základ práce je přiměřený, stať o cenových mapách se jeví jako nadbytečná.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody B Analytická část je obsáhlá, nicméně přehledně prezentovaná.
Odborná úroveň diplomové práce B Práce je na velmi dobré odborné úrovni.
Přínos pro praktické i teoretické využití B Poznatky z diplomové práce mohou být přínosné zvláště pro znalce působící ve zvolené lokalitě.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 B Nebyly shledány žádné výraznější nesrovnalosti citací s normou ČSN ISO 69.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B Grafická úprava práce je velmi dobrá, došlo jen k několika stylistickým pochybením.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Šmahel, Milan

Práce splnila úkoly vymezené zadáním. Teoretická část diplomové práce je zpracována v odpovídajícím rozsahu, s využitím diplomantce dostupných zdrojů zodpovědně a přehledně. Analytická část práce je provedena na velmi dobré úrovni. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A Diplomantka vypracovala svou diplomovou práci v předpokládaném rozsahu a na odpovídající úrovni.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce B Přístup zvolený při tvorbě teoretické i praktické část diplomové práce odpovídá vytyčeným cílům. Obě části jsou zpracovány na velmi dobré úrovni, v rozsahu odpovídajícím diplomantovi dostupným podkladům a v rozsahu zadaných cílů zvoleného tématu.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody B Zpracování teoretické i praktické části diplomové práce je na velmi dobré úrovni. Zpracování získaných podkladů, jejich analýza a příprava vstupních dat pro praktickou část byly provedeny odpovídajícím způsobem.
Obtížnost a správnost řešení C Řešení praktické části bylo pravděpodobně časově dosti náročné vzhledem k množství získaných a zpracovaných podkladů a odpovídá zadanému úkolu.
Přínos pro praktické i teoretické využití C Poznatky diplomové práce, jejich teoretické i praktické využití může být přínosem pro znalce a pracovníky realitních kanceláří, kteří působí ve Svitavském regionu.
Odborná jazyková úroveň B Odborná jazyková úroveň je velmi dobrá, gramatická úroveň diplomové práce mohla být ještě lepší, kdyby si diplomantka svoji práci na závěr ještě jednou pozorněji přečetla.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky B Diplomová práce je po písemné a grafické stránce zpracována na velmi dobré úrovni. Zpracování textů, tabulek a fotodokumentace je názorné, přehledné a doplněné vždy odpovídajícími nadpisy, popisy a odkazy.
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 82631