KOLAŘÍK, J. Analýza developerského projektu na výstavbu administrativního objektu v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Šmahel, Milan

Práce splnila všechny úkoly vymezené zadáním. Celková úroveň diplomové práce je výborná, svědčí o tom, že diplomant řešenou problematiku důkladně nastudoval, pochopil, že má vlastní zkušenosti z oblasti řešené problematiky. Byl také chopen si zcela sám zajistit potřebné množství dostupných relevantních podkladů, v potřebné míře konzultoval a na tomto základě pak samostatně fundovaně zpracoval jak teoretickou a praktickou část, tak i část přílohovou. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Cíle a rozsah diplomové práce na zadané téma byly splněny.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A Teoretická část diplomové práce je zpracována v potřebném rozsahu, s využitím vlastních zkušeností autora, podkladů zajištěných autorem, dostupné literatury a konzultací, fundovaně, precizně a přehledně.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A Analytická část diplomové práce je provedena na výborné úrovni, s využitím vlastních zkušeností diplomanta, dostupné literatury, projektů, podkladů zajištěných diplomantem a konzultací, fundovaně, precizně a přehledně.
Odborná úroveň diplomové práce A Odborná úroveň diplomové práce je výborná, svědčí o vlastních zkušenostech diplomanta a tom, že řešenou problematiku důkladně nastudoval, pochopil, zajistil si sám relevantní podklady, své poznatky konzultoval a na tomto základě pak samostatně a fundovaně zpracoval jak teoretickou a praktickou část, tak i část přílohovou.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Poznatky získané při zpracovávání i výsledky této diplomové práce jsou zajímavé a jsou bezpochyby přínosem minimálně pro ty, kteří se touto problematikou zabývají a potřebují určit potenciál pozemku z hlediska developerského záměru.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 B Autor využil vhodnou dostupnou odbornou literaturu, legislativu, elektronické zdroje, mapové a územně plánovací podklady. S uvedenou vybranou literaturou a ostatními zdroji pracoval výborně. Citace použité literatury i přehled literatury uvedené v práci jsou provedeny dle normy, nejsou však pro přehlednost rozděleny na jednotlivé oblasti zdrojů jako např. literatura, právní předpisy, normy, internetové zdroje, ostatní zdroje.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B Textová část diplomové práce byla zpracována pečlivě a přehledně. Výpočtové vzorce, obrázky, tabulky a veškeré přílohy jsou zpracovány rovněž pečlivě a přehledně, jsou řádně označeny a popsány. V některých tabulkách mohlo být v zájmu lepší čitelnosti použito většího písma. Celková odborná jazyková úroveň je velmi dobrá.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Šebesta, Petr

Předložená diplomová práce je zpracovaná dle zadání a nad požadovanou úroveň. Je ucelená, přehledná a zabývá se zajímavou problematikou, náročnou na orientaci v několika oblastech. Z práce a její podrobnosti je patrné, že autor problematice rozumí a věnoval ji potřebný čas.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A Práce je zpracována v dostatečném rozsahu, v souladu se zadáním.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A Zvolený přístup k dosažení cíle je adekvátní, teoretická část byla zpracovaná podrobně, na velmi dobré úrovni.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody B Použité metody jsou běžně užívané, podklady byly zpracovány pečlivě.
Obtížnost a správnost řešení A Celkový přístup je po odborné stránce správný.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Diplomová práce je teoreticky přínosná shrnutím hlavních pojmů developerství a všech fází developerského projekt. Prakticky je práce přínosem svou podrobnou analýzou developerského projektu Landmark jako ukázka, jak tato analýza probíhá.
Odborná jazyková úroveň A Autor používá odborné termíny ve správném kontextu.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky A Grafická úprava práce včetně příloh je na dobré úrovni.
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 82587