NOVOTNÁ, A. Analýza a hodnocení rizik veřejného vodovodu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Vymazal, Tomáš

Diplomovou práci hodnotím jako velmi zdařilou pro obor RSK. Diplomová práce obecně i na praktickém příkladu ukazuje řízení rizik na konkrétním objektu veřejného vodovodu. Diplomová práce obsahuje vše co má diplomová práce obsahovat a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Diplomová práce splňuje stanovené cíle a rozsah zadání.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem B Teoretická část je zpracována jasně, logicky a přehledně. Metody a nástroje popsané v teoretické části jsou prakticky aplikovány.Diplomantka prokázala velmi dobré znalosti. Domnívám se, že výpis pojmů a definic je zbytečně široký.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A Zpracování analytické části je na velmi dobré úrovni. Vstupní data jsou zpracována jasně a transparentně. Použité metody jsou vhodné pro zpracování řešené problematiky. Zpracované podklady jsou uvedeny v seznamu literatury.
Odborná úroveň diplomové práce A Diplomová práce je na dobré odborné úrovni. Diplomantka se orientuje v problematice. Z důvodu zaměření diplomové práce do oblasti hospodaření s vodou byla práce konzultována s odborníkem pro danou oblast.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Přínosem práce je aplikace vybraných metod pro řízení rizik na konkrétním objektu veřejného vodovodu i v obecné rovině, analýza a posouzení rizik v oblasti kvality, environmentu a bezpečnosti, které vznikají v průběhu provozování systému zásobování vodou vodárenskou společností.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A Práce s literaturou včetně odkazů v souladu se standardy je bez výhrad.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň C Práce je poněkud nepřehledná. To je způsobeno poměrně značným množstvím textu s minimálním členěním. Rovněž některé obrázky ze SW WaterRisk nejsou úplně přehledné. V práci se nachází i překlepy a formální nedostatky.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Bednářová, Bronislava

Zpracování diplomové práce je na vysoké úrovni. Diplomantka prokázala, že dokáže získané schopnosti aplikovat při řešení reálné problematiky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A Splnění cíle a rozsahu práce bez výhrad.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A Přístup k řešení diplomové práce je správný.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody A Úroveň zpracování diplomové práce je na vysoké úrovni. Velmi kladně hodnotím použití softwarové aplikace WaterRisk.
Obtížnost a správnost řešení A Diplomová práce je řešena správným postupem a byly využity vhodné metody.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Diplomová práce vychází z reálného prostředí vodárenské společnosti. Výstupy této práce mohou být pro instituci přínosem.
Odborná jazyková úroveň B Diplomová práce je po jazykové stránce zpracována na velmi dobré úrovni.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky C Písemná i grafická úprava je na dobré úrovni. Hodnocení je sníženo na základě horší čitelnosti a pravopisných chyb.
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 82758