ŘIČICA, P. Řízení rizik Obchodní společnosti Slokov, a.s. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Koráb, Vojtěch

Jedná se o kvalitní diplomovou práci zpracovanou pečlivě. Práce vykazuje minimum nedostatků. Dílčí výhrady jsou uvedeny výše v textu. Práce svým obsahem naplňuje stanovené cíle. Závěry a doporučení jsou uplatnitelné ve společnosti SLOKOV, a.s.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Cílem práce bylo aplikovat vybrané metody pro analýzu rizik na konkrétní proces obchodní společnosti SLOKOV, a.s. a navržení vhodných opatření k eliminaci identifikovaných rizik. Jsem přesvědčen, že diplomant splnil cíle diplomové práce.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem B Teoretická část dilpmové byla zpracována velmi dobře. Byly charakterizovány následující teoretické části a to podnik a rizikologie. Teoretická část práce je podložena nezbytnými rešeršemi. Literatura je též v textu citována. Mohlo být užito více anglické literatury.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A Analytická část je zpracována pečlivě a hlavně kriticky. Byly použity nástroje strategické analýzy a nástroje pro analýzu rizik.
Odborná úroveň diplomové práce B Diplomová práce je kvalitní. Má velký potenciál na uplatnění v podnikové praxi společnosti SLOKOV, a.s. Je mírně nevyvážená mezi analytickou a návrhovou částí.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Návrhy a doporučení jsou využitelné ve společnosti.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 B Literatura uvedená v závěru diplomové práce je pouze česká. Uvedena v počtu 13 titulů a 5 titulů internetových zdtrojů. Přehled domácích autorů ve vztahu k témtua je reprezentativní. Diplomant pracoval s literaturou i v textu práce.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň A Formální a grafická úprava diplomové práce odpovídá požadavkům kladenáým na tento typ kvalifikačních prací a nevykazuje závažné nedostatky.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Kerbrová, Barbora

Tato diplomová práce splnila předem stanovený cíl. V rámci práce student prokázal, že se v dané problematice poměrně dobře orientuje. Navržená řešení jsou věcná a pro podnik přínosná, mohou tak být implementována v analyzovaném subjektu. Celkově mohu prohlásit, že diplomová práce je kvalitně zpracována a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování B
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce B
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody B
Obtížnost a správnost řešení B
Přínos pro praktické i teoretické využití A
Odborná jazyková úroveň C
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 82749