PATALA, P. Správa sítí na bázi protokolu IP [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Novotný, Vít

Náplní práce Bc. Petra Pataly byla bylo řešení správy laboratorní datové sítě pomocí protokolu SNMP a nástroje jej využívající - manažeru SNMPc 7.1. Diplomant zpracoval jak teorii protokolu SNMP, tak, a to z větší části, i praktické řešení dohledu nad laboratorní datovou sítí zahrnující instalaci a konfiguraci SNMP manažera, aktivaci SNMP podpory v aktivních síťových prvcích, a také navrhnul různé testovací scénáře a realizoval řadu měření a testů. Přístup k praktickému řešení projektu i jeho textovému zpracování je příkladný, vše bylo včas řešeno. Diplomant pracoval velmi samostatně, výsledky své práce konzultoval. K formálnímu zpracování textu nemám připomínek. Diplomant prokázal velmi dobrou orientaci v řešené problematice, splnil zadání v plné míře, a proto doporučuji diplomovou práci k obhajobě a hodnotím ji známkou A/98 bodů

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 19/20
Formální zpracování práce A 20/20
Využití literatury A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
98

Posudek oponenta

Fojtová, Lucie

Diplomová práce obsáhlým, ale přehledným způsobem mapuje protokol SNMP a jeho využití. Obsahuje podrobný popis konfigurace protokolu na síťových prvcích. Autor řešil problematiku, ke které bylo nutno prostudovat větší množství zdrojů a zároveň nabyté poznatky vyzkoušet v praxi. Po přečtení práce je patrné, že diplomant se v oboru dobře zorientoval. Hlavním přínosem práce je otestování protokolu na experimentální síti a vytvoření dvou laboratorních úloh, které mají dobře zpracovaný postup. Diplomant tedy zcela splnil zadání. Po formální stránce má práce dostatečný rozsah a obsahuje pouze menší množství pravopisných chyb. Za jediný větší nedostatek považuji zcela nedostatečné provázání s literaturou.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 48/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 19/20
Formální zpracování práce E 5/10
Navrhovaná známka
A
Body
92

Otázky

eVSKP id 39991