LABUDA, A. Klasifikace obrazů s pomocí umělé inteligence [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Burget, Radim

Autor práce navrhl, implementoval a ověřil funkčnost neuronové sítě. Autorovi bych vytknul nesystematický přístup bez konzultací s vedoucím, což byl nakonec i důsledkem toho, že autor přistupoval k práci neaktuální metodou, která ve srovnání se současnými přístupy dosahuje výrazně nižší přesnosti.

Navrhovaná známka
C
Body
70

Posudek oponenta

Přinosil, Jiří

V bakalářské práci se student zabýval návrhem metody pro klasifikaci obrazů s pomocí neuronové sítě. Nejvýznamnější částí práce měla být implementace algoritmu pro extrakci příznaků vhodných pro trénování neuronové sít. Ačkoliv je v práci popsáno několik algoritmů různé složitosti, pro implementaci byl zvolen jeden z nejjednodušších, v čemž spatřuji nejslabší článek bakalářské práce. Tomuto odpovídají i výsledky dosažené při testování. Při testování není uvedena celková úspěšnost algoritmu, ale pouze počet správně klasifikovaných obrazů, přičemž, celkový počet testovaných obrazů není znám. Nicméně zadání práce považuji za splněné. Po formální a stylistické stránce je práce na dobré úrovni.

Navrhovaná známka
C
Body
72

Otázky

eVSKP id 85204