DRZSÍK, D. Virtuální ústředna EZS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Strašil, Ivo

Předložená bakalářská práce se zabývá aktuálním tématem integrace systémů EZS/PZTS do inteligentních elektroinstalací. Cílem práce studenta byla realizace prakticky použitelné ústředny EZS na průmyslovém počítači Tecomat Foxtrot, používeném hojně jako centrální prvek inteligentních elektroinstalací se sběrnicí CIB. Konstatuji, že cíle práce byly splněny: byly vytvořeny základní softwarové bloky EZS (řízení, zadávání hesel, záznam událostí atd.) a jejich funkce byla demonstrována na ukázkovém panelu s detektory a prvky CIB. Provedená práce je přehledně dokumentována. Student pravidelně konzultoval, musím vyzdvihnout do konce dovedenou snahu všechnu práci udělat včas a tedy i výborný time management.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Krajsa, Ondřej

Úkolem studenta v rámci bakalářské práce bylo vytvořit virtuální ústřednu EZS integrovanou do systému inteligentní elektroinstalace na bázi PLC Tecomat Foxtrot. Student zadání bezezbytku splnil, velmi kladně hodnotím jak samotný způsob návrhu tak realizaci a vytvoření demostračního panelu. Zpracování praktické části je na vysoké úrovni. Samotná textová část je vhodně členěna, jsou popsány všechny důležité části návrhu zařízeni. Teoretická část a popisy jednotlivých prvků (zařízení od firmy Jablotron, nástěnný ovladač atd.) by mohly být kratší. Celkově práci hodnotím jako velmi kvalitní.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Otázky

eVSKP id 85218