DOLEJŠÍ, M. Aplikace pro programování MIDI kontrolerů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Schimmel, Jiří

Student realizoval v jazyce C++ aplikaci pro Windows využívající systému Windows MIDI pro programování ovládacích prvků MIDI kontrolerů Kenton ControlFreak a CME Bitstream. V případě kontroleru ControlFreak musel analyzovat data odesílaná kontrolerem a z nich odvodit strukturu konfiguračních zpráv, protože ta nebyla od výrobce dostatečně zdokumentována. Student pracoval samostatně, pravidelně chodil na konzultace, zapracoval všechny dodatečné požadavky vedoucího práce na aplikaci a práci práci odevzdal se značným předstihem. Vytvořená aplikace bude využita v laboratorních cvičeních předmětu Studiová a hudební elektronika. K formálnímu zpracování práce také nemám připomínky.

Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Frenštátský, Petr

Student Miloš Dolejší se v bakalářské práci zabývá vytvářením aplikace pro programování MIDI kontrolérů ControlFREAK a Bistream 3x pomocí MIDI Systém Exclusive zpráv. Student v teoretické části popisuje rozhraní MIDI a zasílání systémových MIDI dat. V praktické části student popisuje návrh aplikace, která slouží pro zasílání MIDI zpráv a programování MIDI kontrolérů. Vytvořená aplikace je na velmi kvalitní úrovni. Student prokázal pochopení formátu systémových zpráv pro dané kontroléry a orientaci v knihovně Windows Multimedia Systém pro práci s MIDI rozhraním. Student navíc prokázal dobrou znalost programování v jazyce C++ s maximálním využitím objektového programování. Z formálního hlediska je práce na vysoké úrovni. Objevuje se minimální množství překlepů (str. 16 - viz obr. místo viz tab, str. 24 – batjů). Student splnil všechny požadavky zadání. Práci hodnotím za A 100.

Navrhovaná známka
A
Body
100

Otázky

eVSKP id 85232