PÁNEK, J. Modelování PLC komunikace s využitím Network Simulator-3 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Mlýnek, Petr

Zadání považuji za částečně splněné, chybí detailní interpretace výsledků a jejich diskuze. Například výsledky v kapitole 6 jsou zmatené a simulace je nevhodně nastavena – chybí uvedení mezi jakými body simulace probíhá a měněné parametry měly být vhodněji voleny. Dále postrádám detailní analýzu a rozšíření ukázkových příkladů. Student také neuvažoval další parametry jako například kapacitu linky či další typy rušení implementované v NS3. Sám student v závěru uvádí slabá místa simulátoru, ale chybí návrh či samotná implementace těchto slabých míst. Tyto nedostatky jsou dány slabým samostudiem, vše muselo být vedoucím jasně stanoveno, definováno a připraveno, jinak student nebyl schopen pracovat. Také konzultační činnost měla být mnohem větší, jelikož byl student v problematice dost ztracen. Formální zpracování práce je v pořádku, až na některé termíny, např. „rozšíření kabelového arzenálu“ či velmi špatnou kvalitu obrázků. Na základě výše uvedených nedostatků hodnotím D/60.

Navrhovaná známka
D
Body
60

Posudek oponenta

Endrle, Pavel

Student ve své práci zevrubně popisuje problematiku modelování PLC komunikace s využitím softwaru Network Simulator-3. Práce je logicky členěna na teoretickou a praktickou část, přičemž kvalitou dosahuje požadované úrovně. Práci se dají vyčíst pouze menší gramatické a stylistické nedostatky. Práci tudíž doporučuji k obhajobě a navhruji hodnotit stupněm A/93b.

Navrhovaná známka
A
Body
93

eVSKP id 85265