KOPLÍK, L. Finanční analýza firmy poskytující finanční služby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Křížová, Zuzana

Student prokázal schopnost samostatně zpracovat informační zdroje a aplikovat metody, se kterými se seznámil v průběhu předcházejícího studia. V textu jsou také obsažena autorova vlastní hodnotící stanoviska a tím splňuje základní požadavky kladené na závěrečné bakalářské práce. Proto ji doporučuji k obhajobě a do diskuse doporučuji zohlednit následující otázky: 1. Můžete vysvětlit způsob, jakým jste zpracoval SWOT analýzu na základě účetních výkazů firmy (jak uvádíte na str. 41)? 2. V návrhové části práce chválíte ponechání centrály firmy v Břeclavi. Zkuste být poněkud kritičtější a najděte důvody proti této situaci.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Studentovi se podařilo základní cíle stanovené zadáním velmi dobře naplnit.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Postupy použité k řešení problémů jsou standardní a byly využity adekvátní metody. Student postupoval iniciativně a samostatně.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Zjištěné výsledky jsou komentovány autorem práce, srovnávány s doporučenými hodmotami a s výsledky konkurence.
Praktická využitelnost výsledků B Výsledky práce odrážejí velmi dobrou znalost prostředí analyzované společnosti, jsou propočítány i odhadované náklady na provedení doporučovaných změn.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Celkové uspořádání práce je logické, vyhovuje požadavkům kladeným na závěrečné bakalářské práce. Vyjadřování v odborném jazyce je v některých pasážích (např. úvod, str. 12 a dalších) až příliš "popularizační".
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Analýza zadaných zdrojů byla kvalitně provedena, citace odpovídají požadavkům kladeným na diplomové práce.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Pavlicová, Lucie

Bakalářská práce je velmi dobře strukturovaná a byla vypracována dle zadaného rozsahu s použitím adekvátních metod. Práce je kvalitativně na vysoké úrovni. Autor uvedl veškeré informace pro pochopení řešení problematiky bakalářské práce, úplné výsledky svých analýz včetně logických návrhů a doporučení z nich vyplývajících. Autor při zpracování své práce využil kvalitní zdroje, na které se odkazuje a použil odpovídající terminologii pro zadané téma. Výsledky a návrhy vyplývající z bakalářské práce budou společností z části využity. Textace bakalářské práce je na úrovni studenta obhajující bakalářkou práci, ovšem u magisterské práce bych pak očekávala vyspělejší textaci. Rozsah práce je zcela odpovídající.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 85177