CHARVÁT, O. Možnosti simulace a optimalizace algoritmů pro zajištění QoS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Krajsa, Ondřej

Úkolem studenta bylo v bakalářské práci navrhnout a realizovat model sítě ethernet z pohledu zajištění kvality služeb. Tento model měl být parametrizovatelný a poskytovat možnost optimalizace. Přestože student během řešení bakalářské práce pracoval samostatně, navžené řešení splňuje všechny požadavky a po otestování mohu konstatovat že je funkční. Zpracování samotné práce a praktické realizace je na vysoké úrovni.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Číka, Petr

Bakalářská práce se zabývala tématikou zajištění kvality služeb v ethernetových sítích. Cílem bylo rozebrat tuto problematiku a na základě teoretických znalostí zkonstruovat systém pro provádění simulací zaměřených na optimalizaci QoS systému. Práce je přehledně členěna do kapitol a má detailně zpracovaný teoretický rozbor. V praktické části autor popisuje vlastní program pro měření QoS, který je dle mého názoru na velmi dobré úrovni. V práci mám výhrady k některým obrázkům, které jsou hůře čitelné, například obrázek č.2.7. Dále mám výtku ke špatnému značení kapitol, kdy autor pod kapitolou 3 uvádí název Výsledky semestrální práce místo Výsledky bakalářské práce. Práci navrhuji hodnotit známkou B/88 bodů.

Navrhovaná známka
B
Body
88

Otázky

eVSKP id 85300