MUSIL, T. Elektronkový sluchátkový zesilovač [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Háze, Jiří

Student si navrhl vlastní téma, jehož výstupem je praktická realizace elektronkového zesilovače ve třídě A pro sluchátka. Student pracoval maximálně samostatně a zadání splnil bez výhrad. Na konzultace docházel přichystaný a věcně se snažil vyřešit problémy, který vznikaly v průběhu řešení BP. Navrhnul obovodové řešení, vybral nutné součástky a vše zrealizoval do praktického výstupu. Funkci zesilovače ověřil celou sérií testů, jejichž výsledky potvrdily správný návrh a postup ři realizaci. Po formální stránce je práce na velmi dobré úrovni. Musím říci, že spolupráce se studentem byla výborná a naprosto bezproblémová. Celkově tedy práci hodnotím jako výbornou a navrhuji hodnocení A.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Kledrowetz, Vilém

Student se v bakalářské práci zabýval návrhem a realizací elektronkového sluchátkového zesilovače pracujícího ve třídě A. Práce je napsána srozumitelně a velmi dobře se čte. V úvodu se student věnuje popisu základních typů elektronek a jejich parametrů. V další části popisuje třídy zesilovačů. Tato část by dle mého názoru v práci být nemusela, jedná se o všeobecně známou věc. Následuje samotný návrh a realizace elektronkového zesilovače. Část návrhu obsahuje spoustu výpočtů parametrů jednotlivých částí zdroje včetně komentářů. Na ni navazuje realizace a testování. K odborné stránce nemám připomínky. Požadované parametry se podařilo splnit. Práci hodnotím stupněm A (94).

Navrhovaná známka
A
Body
94

Otázky

eVSKP id 85934