JEŘÁBEK, V. Bezdrátový přenos zvuku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Pavlík, Michal

Student se v rámci své bakalářské práce zabýval návrhem a realizací bezdrátového přenosu zvuku v reálném čase založené na využití bezdrátového komunikačního obvodu nFR24L01+. Zaměřil se přitom na optimalizaci datového toku s ohledem dosažení co nejlepších parametrů přenášeného zvuku. Vlastní text práce je přehledně členěn na teoretickou část popisující vlastnosti obvodu nRF24L01+ a porovnání s jinými dostupnými bezdrátovými moduly. Následuje část zabývající se vlastním návrhem a výsledky měření zpoždění přenosu zvuku. Text tak plně splňuje požadavky kladené na bakalářskou práci. K řešení dané problematiky student přistupoval zodpovědně a pravidelně chodil na konzultace. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem práci doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Bohrn, Marek

Předložená bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací systému pro bezdrátový přenos zvuku. Samotná technická realizace a rozsah práce odpovídají požadavkům kladeným na bakalářské závěrečné práce. Výhrady mám k odborné úrovni doprovodného textu. Teoretický rozbor problematiky je nevhodně členěn a informace se postupně objevují na nelogických místech. Například rozbor problematiky přenosu zvuku v reálném čase a požadavky na latenci jsou definovány až v kapitole 4, která pojednává o obvodovém řešení zařízení. Některé technické informace jsou uvedeny nesprávně, např. řešení úpravy úrovně vstupního signálu pro AD převodník v kapitole 3.1.1 pomocí záporného zesílení nedává smysl. Vyhodnocení výsledků je velmi stručné a navzdory faktu, že v teoretickém rozboru je kladen důraz na spotřebu, není nikde uvedeno, jaká je celková spotřeba energie a maximální doba provozu při použití jedné sady baterií. Po formální stránce je doprovodný text také na nižší úrovni. V textu se často vyskytují překlepy a hrubky a v některých případech i nesprávně uváděné jednotky. Citace jsou provedeny nesprávně, ve většině případů jsou popsány slovně, např. na straně 7: “Veškeré informace, uvedené v této kapitole včetně podkapitol, jsou převzaty z dokumentace výrobce obvodu, viz [8].” V práci jsou fotografie modulů, které byly zvažovány pro použití v zařízení, ale zcela chybí fotodokumentace výsledné realizace. Práce s literaturou je na nižší úrovni, autor v některých případech nezjistil původní zdroje a v teoretickém rozboru používá encyklopedické informace a citace populárně naučných internetových stránek. Zadání považuji za splněné, ale doprovodný text práce mohl být zpracován pečlivěji. Vzhledem k výše uvedeným faktům hodnotím práci stupněm C s počtem bodů 78.

Navrhovaná známka
C
Body
78

Otázky

eVSKP id 85924