ARNOŠT, K. Generátorové snímače [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Beneš, Petr

Diplomová práce navazovala na předchozí dva semestrální projekty. Cílem práce bylo vytvořit přehled fyzikálních principů vhodných pro konstrukci zdroje energie pro bezdrátové snímače a jejich srovnání z různých hledisek. V praktické části práce bylo cílem vybrané principy ve funkci zdroje energie ověřit a porovnat s teoretickými předpoklady. Projektu se bohužel začal intenzivněji věnovat až v posledním semestru a tak již nezbylo mnoho času na výrobu přípravků potřebných pro praktické experimenty s fotočlánky. Po vzájemné dohodě byl proto pro proměřování vlastností ve funkci generátoru vybrán Peltierův článek. Diplomant pracoval samostatně, ale dle mého soudu ne příliš iniciativně, konzultace vyžadoval v rozsahu odpovídajícím zpracovávanému problému.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání C 35/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) E 10/20
Formální zpracování práce C 15/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
C
Body
70

Posudek oponenta

Klusáček, Stanislav

Diplomová práce se zabývá problematikou generátorových snímačů. Diplomant rozebírá jednotlivé druhy snímačů a jejich principy a též zmiňuje některé již realizované systémy. Diplomant ve značné míře čerpal z literatury, čemuž odpovídá poměrně dobrá odborná úroveň teoretické části. Chybí mi - je zde opomenuta - rešerže polymerových solárních článků, respektive mikrokrystalických solárních článků. Prakticky se diplomant věnuje především proměřením charakteristik solárních panelů a peltierových článků. Této části bych vytkl nedostatečný rozsah - chybí mi diskuze (různých) testovacích postupů, uvedení konkrétních vstupních parametrů, případně jejich ověření (např. pro halogenovou výbojku, viz strana 53) a hlubší analýza a srovnání naměřených výsledků. Práce je sice dobře logicky členěna, avšak výrazně převažuje teoretická část. Formální úroveň je dobrá. Diplomant zadání splnil a prokázal inženýrské schopnosti.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Odborná úroveň práce C 35/50
Splnění požadavků zadání C 15/20
Interpretace výsledků a jejich diskuse E 10/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
D
Body
68

Otázky

eVSKP id 12562