KŘIVKA, P. Počítačové modelování datového přenosu po silnoproudých vedeních [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Mišurec, Jiří

Student velmi dobře a dlouhodobě pracoval na na zadaném úkolu. Prokázal značnou samostatnost a dobrou orientaci v problematice.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 46/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 18/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Mlýnek, Petr

Zadání práce považuji za splněné. Výtku mam k nepoužití OFDM modulace ve výsledném modelu, která je nejpoužívanější v praxi. Kladně hodnotím vytvoření modelu na základě filtru. Po odborné stránce mi v práci chybí analýzy zdrojů rušení a možnosti zdrojů rušení v Matlabu. V práci jsou sice zdroje rušení použity, ale bez nějaké souvislosti s tématem. V práci je použito hodně zkopírovaných obrázku s výslednou špatnou kvalitou, sice jsou uvedeny zdroje, ale obrázky mohly být překresleny. U obrázků 5.5 – 5.14 není zcela jasné, zda jsou autorovým dílem, nebo převzaty z literatury. Jedná se o převzaté obrázky z literatury [9]. Dále mi v práci chybí diskuze nad volbou počtu cest pro model a nějaký rozbor možností modelování a volby výsledného modelu vícecestného šíření. Taky by bylo vhodné doplnit postup spuštění modelu a simulací. Navrhuji hodnocení C/72.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání C 15/20
Odborná úroveň práce C 35/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse D 12/20
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
C
Body
72

Otázky

eVSKP id 39926