FÜLL, D. Širokopásmové ploché antény pro 3D radar [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Urbanec, Tomáš

Student pracoval na bakalářské práci s tématem širokopásmových plochých antén. Nejprve vybral několik existujících typů antén, které modeloval v prostředí Ansoft HFSS. Po vytvoření parametrických modelů optimalizoval jednotlivé parametry antén tak, aby výsledky splňovaly požadavky zadání. V závěru dvě z navržených antén realizoval a změřené parametry porovnal s teoretickými předpoklady. Práci na problematice se student věnoval dlouhodobě, pravidelně konzultoval a představoval výsledky práce. Práce byla během přepracování doplněna o požadavky oponenta, zejména o popis návrhu jednotlivých částí Vivaldiho antény a napájení modelu logaritmicko-periodické antény. Dále přibylo hodnocení některých optimalizací parametrů u Vivaldiho antény. Hodnocení a srovnání naměřených a simulovaných výsledků je velmi stroze uvedeno pouze v závěru práce a zasloužilo by si podrobnější zpracování. I přes některé nedostatky tak práci doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
D
Body
65

Posudek oponenta

Mikulášek, Tomáš

Opravená verze bakalářské práce byla doplněna na základě mých připomínek k původní verzi pouze z části. Přestože autor akceptoval mé připomínky technického charakteru (upravil hodnotu ztrátového činitele použitého materiálu, upravil vedení koaxiálního kabelu v modelu LP antény, vysvětlil vykreslení zakřivení ústí Vivaldiho antény), úroveň práce stále snižuje především chybějící interpretace dosažených výsledků, viz série obrázků v části 3.1 a 3.2. Úvodní teoretická část je nadále velmi stručná. Po formální stránce chybí v textu odkazy na většinu obrázků. Předložená práce nebyla oproti původní verzi výrazně zlepšena, proto ji opět hodnotím nízkým počtem bodů a nedostatečně.

Navrhovaná známka
F
Body
45

Otázky

eVSKP id 87355