HORYNA, M. Video telefon [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Šteffan, Pavel

Student Bc. MIROSLAV HORYNA vypracoval diplomovou práci na téma „Video telefon“. Cílem práce byl návrh a realizace elektroniky domácího telefonu na platformě Raspberry Pi a využívající síť Wi-Fi. Práce je rozdělena mimo úvod a závěr do tří hlavních kapitol. První kapitola se věnuje popisu platformy Raspberry Pi, druhá kapitola popisuje základní nastavení a instalaci operačního systému této platformy. Ve třetí kapitole student popisu navržené řešení domácího videotelefonu. Je zde podrobně rozebrán návrh jednotlivých modulů (modul osvětlení, modul napájení) a rozebrán software pro kamerovou a zobrazovací jednotku. Navržené řešení je funkční a odpovídá požadavkům daným zadáním práce. Student k řešení přistupoval zodpovědně a samostatně, pravidelně konzultovat a navrhoval možná řešení. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem práci doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
B
Body
80

Posudek oponenta

Macháň, Ladislav

Cílem diplomové práce bylo na základě teoretické rešerše provedené v rámci semestrálního projektu navrhnout a zkonstruovat dveřní videotelefon založený na platformě Raspberry Pi. Pro vzájemné propojení jednotek měla být využita lokální bezdrátová síť. Student zkonstruoval zařízení dveřního videotelefonu dle zadání, vyřešil napájení pomocí záložního akumulátoru, který je automaticky dobíjen integrovanou nabíječkou – obvodem v napájecím modulu. Videotelefon umožňuje přenos obrazu do dalších jednotek systému, například tabletu vybaveného rozhraním Wi-Fi. Po odborné stránce nemám k práci žádné výhrady. Po formální stránce je práce na průměrné úrovni. Vytýkám neobratnou větnou stavbu, stylistické chyby, nesprávný způsob psaní odrážek a zarovnání tabulek. Některé použité obrázky jsou dle mého názoru zbytečné (obr. 12, 14, 25, 28) a některé zbytečně veliké (obr. 10, 19, 20). Ze struktury práce je patrná studentova snaha zvýšit počet stran pomocí obrázků.

Navrhovaná známka
C
Body
72

Otázky

eVSKP id 87346