KUČERA, J. Vysoko zdvižné vozíky-druhy pohonů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Špička, Jiří

Cílem bakalářské práce bylo zpracování dostupných informací o různých pohonech vysokozdvižných vozíků, provést jejich srovnání a určit jejich výhody a nevýhody. Toto tema autor zvládl velmi dobře. Bakalářská práce je zpracována pečlivě, na velmi dobré úrovni. Předložená práce splňuje požadavky zadání v plném rozsahu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii C
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Otázky

Posudek oponenta

Škopán, Miroslav

Celkově je práce členěna přehledně, v některých částech však poněkud nelogicky. Při své práci autor využíval běžných znalostí, získaných v průběhu svého studia. Práce obsahuje rozbor druhů pohonů vysokozdvižných vozíků. V práci se však p. Kučera nevyhnul řadě drobných i závažnějších chyb, jak věcného, tak i formálního charakteru. Zejména lze mít k předložené práci tyto připomínky - nepřesná technická terminologie (např. u obr. 5 - Diesel, kap. 4.2.3. – bomba), pojem baterie místo akumulátor atd. - v rozporu s platnou legislativou jsou uvedeny kopie obrázků z ČSN ISO (obr. 1, 2) - nevhodný název kap. 4.2.1 shodný s názvem kap. 4.2 - v tab. 1 až 6 jsou chybně uvedeny rychlosti, v tab. 1 až 5 je nesmyslný řádek s výrazem „kroutící moment“, - výhody a nevýhody jednotlivých typů pohonů by bylo vhodné umístit přehledně do jedné hodnotící kapitoly, pak by bylo srovnání objektivnější. U jednotlivých typů pohonů nejsou při jejich hodnocení využívána jednotná kritéria. - některé formulace v kap. 4.4.1 až 4.4.3 jsou poplatné slohu z propagačních podkladů či časopisu hodnotícím veletrh, - hybridní vozíky zde uváděné jsou spíše ve vývojovém stádiu, což není v práci zdůrazněno Předložená práce má celkově průměrnou úroveň a je plně v souladu se zadáním. Jonáš Kučera ve své bakalářské práci prokázal odpovídající znalosti a schopnost základní orientace v zadaném problému.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání C
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Vlastní přínos a originalita D
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry D
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii C
Logické uspořádání práce a formální náležitosti D
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací C
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 12461