PERTL, M. Porovnání tržních cen nemovitostí s cenami zjištěnými porovnávacím způsobem podle oceňovacích předpisů se zaměřením na posouzení jednotlivých kvalitativních pásem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Weigel, Lubomír

Doktorand Ing. Marek Pertl je absolventem magisterského studijního programu v oboru Ekonomika a řízení stavebnictví na Fakultě stavební VUT v Brně a během doktorského studia na Ústavu soudního inženýrství VUT v Brně vykazoval velmi dobré studijní i pracovní výsledky. Jím podaná disertační práce splňuje podle názoru školitele požadavky na práci tohoto typu, přináší nové vědecké poznatky v oboru Soudní inženýrství, a proto doporučuji její přijetí k obhajobě.

Navrhovaná známka

Posudek oponenta

Abraham, Karel

Předložená disertační práce má zajímavé téma, je perfektně zpracovaná, zvo-lené téma je aktuální, konkrétně zaměřené a její závěry považuji za objektiv-ní a správné. Předloženou dizertační práci doporučuji přijmout k obhajobě.

Navrhovaná známka

Puchýř, Bohumil

Souhrn poznatků oponenta: V souladu s běžnými zvyklostmi a podle čl. 45 Studijního a zkušebního řádu doktorského studijního programu musím konstatovat následují: a) Téma předložené disertační práce je velmi aktuální. b) Disertační práce splnila vytýčený cíl. c) Použité metody zpracování jsou odpovídající stupni doktorského studia. d) Disertant jako výsledek své práce předvedl komparační metodiku oceňování věcí nemovitých dvěma způsoby, rozdíly ve výsledku ověřil a komentoval. e) Výsledky předložené práce lze dále využívat a upřesňovat. f) Na předložené disertační práci lze vysoce hodnotit samostatný a syntetizující přístup. Závěr: Předloženou disertační práci doporučuji k obhajobě před odbornou komisí a také tímto navrhuji komisi, aby po úspěšné obhajobě byl doktorandu Ing. Marku Pertlovi přiznán akademický titul „doktor“ (ve zkratce Ph.D.), uváděný za jménem podle patřičného zákona O vysokých školách.

Navrhovaná známka

eVSKP id 88143