INTROVIČOVÁ, S. Standardizace využití dálkového průzkumu Země pro potřeby Forenzní ekotechniky: les a dřeviny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Alexandr, Pavel

Doktorandka RNDr. Sabina Introvičová prokázala během studia dobré studijní výsledky a zájem o řešenou problematiku. Tato disertační práce - dle názoru školitele - splňuje požadavky na práci tohoto typu kladené. Přináší nové vědecké poznatky v oboru Soudní inženýrství a jeho speciální metodice Forenzní ekotechnika: les a dřeviny a proto doporučuji její přijetí k obhajobě.

Navrhovaná známka

Posudek oponenta

Čermák, Jan

Předložená disertační práce Dr. Introvičové je příkladem kvalifikované analýzy a syntézy zadané problematiky. Souborně odpověděla na všechny úkoly uvedené v zadání a rovněž splnila všechny zákonné formální nároky na disertační práci. Dálkový průzkum sám o sobě je oblastí již dlouho známou. Avšak autorka se zaměřila na novou oblast ve Forenzní ekotechnice a to především na způsob eliminace případných subjektivních přístupů zpracování dat dálkového průzkumu ve znaleckých posudcích a tedy zvýšení jejich exaktnosti uplatněním předepsaného standardního postupu. Dále upozornila na existující nové typy dat, která dosud nebyla ve znaleckých posudcích využita i možnosti jejich získání. Tím rozšířila paletu znaleckých prostředků významných jak ve znalecké praxi, tak i v pedagogice. Je mi ctí, že mohu tuto disertační prácí zhodnotit jako výbornou a plně jí doporučit jak k obhajobě, tak k získání mezinárodního vědeckého titulu PhD.

Navrhovaná známka

Ulrich, Radomír

Doktorandka prokázala schopnost vědecky pracovat s návazností na odbornou literaturu a databázi DPZ. Kriticky posoudila dosavadní poznatky, zvolila správné základní analytické metody a získané výsledky ze své provozní praxe vyhodnotila na modelových příkladech. Po stránce jazykové, terminologické a s ohledem na formální a grafickou úpravu odpovídá předložená dizertační práce požadavkům kladeným na vědecké dílo. Předloženou dizertační práci RNDr. Sabiny Introvičové doporučuji k obhajobě v rámci doktorandského studijního programu v oboru P 3917 Soudní inženýrství a aby po obhajobě autorce byla přiznána příslušná vědecká hodnost.

Navrhovaná známka

eVSKP id 87208