BECIS, M. Základní právní otázky realitní praxe [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Telec, Ivo

Celkově nelze diplomovou práci hodnotit lépe nželi stupněm C, a to z toho důvodu, že ačkoli práce obsahuje dílčí závěry studentovy, které svědčí o jeho pochopení tématu a o snaze dobrat se k vlastním závěrům, jedná se o práci, která je nadměrně popisná. Při obhajobě nechť se student zaobírá například právní povahou reservační smlouvy, a to i ve vazbě na úschovy záloh kupní ceny nebo kupní ceny samé a na formy těchto úschov z hlediska výhod a nevýhod jednotlivých forem úschov.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání C Základní cíle práce byly splněny. Nicméně práce je místy nadměrně popisná.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem B Poznatky získané studiem jsou využitelné pro realitiní praxi, zejména dílčí studentovy závěry.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody C Analytická část práce byla studentem podceněna. Práce je nadměrně popisná, a to na úkor rozborové části. Na druhou stranu nutno uvítat, že student podává dílčí závěry.
Odborná úroveň diplomové práce C Odborná úroveň práce je spíše průměrná.
Přínos pro praktické i teoretické využití C Práce by byla více přísnosná, pokud by student více rozebral jednotlivé prvky realitní praxe.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 69 D V textu práce chybí práce s odkazy formou poznámek pod čarou apod.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B Odborná jazyková úroveň práce je odpovídající. Vložené odborné texty rovněž tak.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

eVSKP id 24849