DURKOŠ, M. Metody detekce akustických zdrojů mikrofonovými poli [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Míča, Ivan

Zadání práce bylo zcela splněno. Závěrečná zpráva je zpracována přehledně a pečlivě, až na několik formálních nedostatků týkajících se správné matematické sazby. Celkově studentovu práci hodnotím výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Formální zpracování práce A 18/20
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
98

Posudek oponenta

Rampl, Ivan

V této bakalářské práci jsou teoreticky rozebrány metody určení směrů příchodu akustických signálů různého charakteru, od harmonických až po širokopásmové. Tomuto záměru je přizpůsobeno jádro posuzovaná práce obsahující dvě poměrně stejně rozsáhlé části. V první je pojednáno o možnostech lokalizace akustických zdrojů pomocí čtyř metod a výpočetních postupů využívajících charakteristických vlastností elektrických signálů získaných ze senzorového pole. Druhá část je věnována experimentálnímu ověření přesnosti určení směru příchodu akustických signálů společně s posouzením náročnosti použitých výpočetních postupů. K tomuto účelu bylo vytvořeny vhodné laboratorní podmínky pro experimenty v akustické komoře s variabilním systémem mikrofonů. Protože se jedná o poměrně teoreticky náročný a experimentálně složitý úkol, lze konstatovat, že zadání bylo splněno a předložená práce odpovídá obecným požadavkům, které jsou na bakalářskou práci kladeny. Matoucí nepřesností je použití stejného písmene „d“ pro vzdálenost mezi senzory (str.13) a počet akustických zdrojů (str.17 – vztah 1.8 a dále).

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 45/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
95

Otázky

eVSKP id 40362