HORÁK, M. Internetový systém pro odesílání novinek emailem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Pavelka, Ondřej

Student měl za úkol vytvořit intranetový systém pro správu emailových kontaktů vhodných pro odesílání tzv. newsletterů (novinek). Původně měl být systém integrován do konkrétního řešení e-shopu, ale studentova aktivita byla celý akademický rok nulová, takže nebylo jasné, zda na něčem pracuje nebo ne. K posudku byl dodán systém vyvinutý zcela na vůli řešitele, žádné konzultace během roku neprobíhaly. Uznávám, že student musel zvládnout PHP technologii, bohužel výsledek není úplně tam, kde měl být. Oceňuji práci na úloze, nikoli však výsledek.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání D 30/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) F 5/20
Formální zpracování práce C 15/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
D
Body
60

Posudek oponenta

Strašil, Ivo

Poměrně rozsáhla bakalářská práce (65 stran) se zabývá návrhem systému pro hromadné rozesílání e-mailů. Více než polovina práce se zabývá popisem funkcí jazyka PHP a HTML formuláři, což považuji za vcelku zbytečné. Tyto informace nemají žádný přímý vztah k řešení práce. Student mohl namísto vytváření těchto popisů nastudovat jiné systémy a zejména se věnovat koncepci systému vlastního. Navržený systém je z programátorského hlediska poněkud zastaralý, nevyužívá frameworky, objektového programování ani databázových strojů - data jsou ukládána v textových souborech. Volba tohoto řešení není zdůvodněna. Výsledek diplomové práce nicméně odpovídá oficiálnímů zadání a proto jej doporučuji k obhajobě se známkou C/75 bodů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce D 30/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse C 15/20
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
C
Body
75

Otázky

eVSKP id 40350