SALAMON, A. Návrh změny organizační kultury ve firmě MADT, a.s. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Konečná, Zdeňka

Diplomová práce zabývající se návrhem změny obsahu organizační kultury ve společnosti MADT, s.r.o. je diplomantem zpracována jako celek velmi dobře, a to jak po stránce obsahové, tak i formální. V teoretické části byly zpracovány tematicky relevantní poznatky, přičemž důraz byl kladen na vymezení klíčových pojmů a metod analýzy obsahu organizační kultury. Praktická část je rozčleněna na část analytickou a návrhovou. V analytické části je vymezen cíl, složení zkoumaného vzorku a pro sběr dat velmi vhodně použita baterie tří metod - dotazníkového šetření, rozhovoru a obsahové analýzy dokumentů. V souladu s vytyčeným cílem byla na základě identifikovaného stávajícího obsahu organizační kultury navržena doporučení ke zlepšení zjištěných problémových oblastí a nedostatků. Za velmi přínosné lze považovat snadnou aplikovatelnost v podnikové praxi.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Vytčený cíl a zadání diplomové práce byly splněny v požadovaném rozsahu.
Úroveň zpracování teoretické části (poznatky získané studiem) B V rámci teoretické části diplomové práce byly zpracovány poznatky z odborné literatury relevantní zvolenému tématu. Je zřetelná snaha diplomanta systemizaci poznatků, postrádám však vlastní shrnutí obsáhlých teoretických východisek.
Úroveň zpracování analytické části (zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody) A Analytická část diplomové práce byla zpracována velmi dobře po stránce obsahové i formální. Získané podklady a vstupní data byla podrobena komplexní analýze. Pozitivně hodnotím použití baterie výzkumných metod (dotazníkové šetření, rozhovor a analýza dokumentů) pro identifikaci stávajícího obsahu organizační kultury ve společnosti MADT, a.s. Analytická část je zakončena přehledným souhrnem zjištěných pozitiv a nedostatků v obsahu organizační kultury.
Odborná úroveň navrhované části B Návrhová část navazuje na identifikované oblasti organizační kultury a je zaměřena na rozpracování návrhů vedoucích k odstranění identifikovaných nedostatků v analytické části diplomové práce. Pozitivně hodnotím množství navržených řešení vedoucí k odstranění aktuálních nedostatků. Návrhy týkající se pracovního hodnocení zaměnstanců a komunikace vně firmy ve formě podpory přímého prodeje mohly být více rozpracovány.
Přínos a praktické využití návrhu A Návrhy jsou diplomantem zpracovány tak, aby mohly být téměř okamžitě aplikovány do podnikové praxe.
Iniciativa a samostatnost při zpracování A Diplomant v průběhu zpracování diplomové práce pracoval zcela samostatně a přicházel s vlastními velmi podnětnými návrhy.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 B Citace ve vlastním textu diplomové práce jsou uváděny dle platné normy. Citace literárních zdrojů, které jsou uvedeny v přehledu literatury nejsou uvedeny jednotně.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B Formální úprava celé práce je dobrá. Tabulky jsou zařazovány na patřičných místech, nechybí jejich popis, číslování. Seznam tabulek, obrázků a příloh není uveden na samostatných stranách. V textu diplomové práce je zřetelná snaha diplomanta respektovat zásady platné pro psaní odborného textu.
Navrhovaná známka
A

Otázky

Posudek oponenta

Wachtarczyk, Jan

Navrhovaná známka
A

eVSKP id 11158