VORÁČ, L. Řiditelné filtry s maximálním možným přeladěním a netradičními aktivními prvky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Jeřábek, Jan

Zadání práce bylo splněno v celém rozsahu, student pracoval a konzultoval průběžně. Student se po domluvě s vedoucím práce zaměřil na návrh kmitočtových filtrů pouze s prvky MO-CF a DACA. V práci jsou navrženy a detailně analyzovány celkem čtyři zapojení, vlastnosti jednoho z nich pak byly otestovány experimentálním měřením, při kterém student prokázal velké nasazení a snahu o dosažení co nejlepších výsledků.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 20/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Herencsár, Norbert

Student Bc. Ladislav Voráč ve své diplomové práci se zaměřil na návrh řiditelných univerzálních filtrů. První dvě kapitoly se zabývají teorií a představují používané aktivní prvky vč. modelu DACA, který dále sloužil jak pro simulace tak i pro experimentální ověřování navržených struktur. Kapitola č. 3 pojednává o metodě grafů signálových toků, která byla v práci použita pro syntézu řiditelných filtrů. Jsou zde také uvedené základní požadavky na tvar charakteristické rovnice při možnosti řízení různých parametrů daného filtru. Student ve vypracování své diplomové práce postupoval systematicky a v praktické části navrhnul a prozkoumal 4 zapojení a následně chování vybraného zapojení si ověřil i experimentálně. Po formální stránce vytýkám pouze to, že zápis některých literatur neodpovídají normám a některé obrázky mají nízkou kvalitu. Rozsah práce odpovídá stanoveným kriteriím. Celkově práce splňuje požadavky kladené na diplomovou práci, zadání bylo splněno a práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Formální zpracování práce B 8/10
Odborná úroveň práce A 49/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 19/20
Navrhovaná známka
A
Body
96

Otázky

eVSKP id 32044