BLAŽEK, P. Porovnání cen bytového domu v Brně stanovených dle platných oceňovacích předpisů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Pertl, Marek

V případové studii se student dopustil drobných chyb způsobených zřejmě nekoncentrovaností (neodečtení objemového podílu chybějícího výtahu u výpočtu K4 a špatná započitatelná plocha sklepů). Jinak je ovšem práce přehledná, vypracována pečlivě. Jednotlivé popisy jsou výstižné a je z nich jednoznačně zřejmé vybavení a druh oceňovaných nemovitostí, jejich poloha, technický stav a stáří. Práce je dostatečně obsáhlá se všemi požadovanými náležitostmi, včetně příloh. Diplomová práce je zpracována v souladu se zadáním a prezentace výsledků je dostačující. Z tohoto důvodu doporučuji diplomovou práci k obhajobě a navrhuji známku A – výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání B Předložená práce je vypracována v souladu se zadáním, prezentace výsledků je podrobná a obsahuje návrhy na řešení dané problematiky.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A Teoretická část je zpracována přehledně a věcně a k tématu práce.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A Úroveň a množství zpracovaných dat a podkladů je zcela vyčerpávající.
Odborná úroveň diplomové práce B V případě případové studie se objevily drobné chyby při výpočtu koeficientu konstrukce a vybavení K4 – neodečten objemový podíl výtahů, které se nevyskytují. U porovnávacího způsobu ocenění je chyba v určení podlahové plochy sklepů.
Přínos pro praktické i teoretické využití B V práci by bylo potřeba odstranit drobné nedostatky ve výpočtu. Poté by se dala využít v praxi.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 69 A Předložená práce je zpracována přehledně a velmi podrobně, nemám nejmenších výhrad.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň A Výborná grafická a celková úprava práce,velmi přehledné jednoduše kontrolovatelné.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Superatová, Alena

Diplomová práce je vypracovaná velmi pečlivě s výbornou grafickou úpravou. Po formální stránce je práce přehledná a je v ní snadná orientace. I když se ve výpočtech dopustil student několika nepřesností, jedná se spíše o chyby z nepozornosti. Z celé práce je zřejmé, že student dané problematice rozumí a že je dobře obeznámen s oceňováním podle platných oceňovacích předpisů. Nad danou problematikou se zamýšlí, svůj názor shrnul v závěru své práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A Diplomová práce je vypracovaná v souladu se zadáním. Poznatky zjištěné v diplomové práci posluchač výstižně shrnul v závěru, kde vyslovil svůj názor na danou problematiku.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A Posluchač zvolil správný přístup k řešené problematice, kterým bylo zamýšleného cíle dosaženo.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody A Diplomová práce byla zpracovaná způsobem, který umožňoval snadnou orientacin v práci. Zvolené postupy a metody byly použity správně. Vzhledem k obsahu zadání a k cílům, kterých mělo být dosaženo se originalita nepředpokládala.
Obtížnost a správnost řešení C Práce vykazuje nedostatky ve správnosti řešení. U obestavěného prostoru byla nesprávně dečtena izolační přizdívka, nebyl správně stanoven koeficient vybavení a nebyla správně určena podlahovíá plocha sklepů.
Přínos pro praktické i teoretické využití B Vzhledem k drobným odchylkám ve výpčtu nelze jednoznačně přesně stanovit rozdíl v cenách bytového domu, které byly stanoveny dvěma způsoby. Přesto lze předpokládat, že by odchylka nebyla značná, a proto lze se závěry uvedenými v práci souhlasit.
Odborná jazyková úroveň B Jazyková úroveň je na velmi dobré úrovni.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky A Diplomová práce je vypracována přehledně, podrobně, a výbornou grafickou úpravou.
Navrhovaná známka
B

eVSKP id 24719