HAČKOVÁ, E. Analýza tržních příležitostí a návrh strategie vstupu na trh [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Chalupský, Vladimír

Solidně zpracovaná práce na téma, které má jasný praktický význam pro samotnou autorku.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Autorka si zvolila za cíl práce sestavení business plánu pro své podnikatelské záměry v oblasti účetního poradenství. Práce svým zaměřením i rozsahem odpovídá požadavkům.
Úroveň zpracování teoretické části (poznatky získané studiem) B Teoretické pasáže jsou obsáhlé, zachycují řadu podstatných stránek podnikání, autorka zde, zřejmě v dobrém úmyslu, uvedla některé příklady, které se zamýšleným obsahem práce příliš nesouvisí (reklama ČEZ)
Úroveň zpracování analytické části (zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody) B Analýza je poměrně plochá, autorka formou case study popisuje východiska svého rozhodování a uvádí některá podstatná fakta, očekával bych ale daleko podrobnější údaje o potenciální poptávce pro své služby.
Odborná úroveň navrhované části A Návrhy jsou konkrétní, podpořené věcnými argumenty.
Přínos a praktické využití návrhu A Práce je dobrým základem pro úvahy o zařízení vlastní firmy.
Iniciativa a samostatnost při zpracování A Autorka pracovala zcela samostatně, iniciativně.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 C V práci chybí správně uvedené odkazy na literaturu.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B V práci se vyskytují drobné nepřesnosti - neopravené gramatické chyby.
Navrhovaná známka
B

Otázky

Posudek oponenta

Podlešáková, Jitka

Navrhovaná známka
A

eVSKP id 11163