LEPIČOVÁ, M. Fotokatalytická aktivita hydrotermálního oxidu titaničitého [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Veselý, Michal

Během práce se diplomantka detailně obeznámila s hydrotermálním postupem syntézy nanokrystalických částic oxidu titaničitého a s novou technikou nanášení tenkých vrstev materiálovým tiskem, s technikami měření UV-VIS spekter a fotokatalytické aktivity. Naměřená data samostatně zpracovávala, vyhodnocovala a dokázala z nich vyvodit správné závěry. Všechny experimentální práce vykonávala diplomantka pečlivě, prokázala schopnost samostatně pracovat na zadaném úkolu a efektivně využít pracovní čas.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury B
Kvalita zpracování výsledků B
Celkový přístup k řešení úkolů A
Využívání konzultací při řešení práce A
Závěry práce a jejich formulace A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Jančovičová, Viera

V teoretickej časti popisujete 4 metódy stanovenia fotochemickej aktivity TiO2.Prečo ste si Vy vybrali na stanovenie fotochemickej aktivity vrstiev TiO2 práve sodnú soľ 2,6-dichloroindofenolu? V čom spočíva podľa Vás jej výhoda napr. oproti štandartne používanej metóde s metylénovou modrou. V časti 4.1 sú uvedené snímky získané pomocou SEM. Uvítala by som aspoň krátku diskusiu k nim. V práci sa vyskytujú gramatické chyby (vynechané slovesá, preklepy), v niektorých rovniciach sú drobné nepresnosti (rovnice na str. 12, 13), iné nie sú stechiometricky správne (rovnica 18,20). Uvedené nedostatky, ktoré sú pravdepodobne dôsledkom nepozornosti autorky však významne neznižujú kvalitu predloženej práce, ktorá obsahuje veľké množstvo časovo náročných experimentov a logických výsledkov a je dôkazom systemetickej tvorivej práce autorky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování B
Formální úroveň práce – celkový dojem B
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 41485