FLÍDR, L. Externí pulzní generátor pro neuromodulaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Chmelař, Milan

Pan Lukáš Flídr měl za úkol ve své diplomní práci navrhnout externí generátor pro neuromodulaci. Před vlastním řešením zadaného úkolu se podrobně seznámil s problémy neuromodulace a také s možným technickým řešením tohoto problému. Z textu předložené diplomní práce je zřejmé, že jsou mu problémy spojené s neuromodulací zcela jasné. To se pak promítlo i do další části jeho diplomové práce, kdy zvolil řešení s využitím moderní součástkové základny. Návrh veškerých obvodů prováděl nejen teoreticky, ale jejich činnost si i prakticky ověřoval a na základě toho pak prováděl případné korekce výpočtů. Po těchto dílčích zkouškách pak navrhl celé zařízení včetně plošného spoje, na kterém pak realizoval celý generátor. Při závěrečných testech se ověřil správnost jeho funkce pomocí odladěného programu pro jeho řízení. Při práci postupoval systematicky, velmi využíval odbornou literaturu, což je zřejmé s obsáhlého seznamu literatury, kterou ke svému studiu použil. Po formální stránce nemám k přeložené práci připomínky. Pan Lukáš Flídr splnil zadání své diplomové práce, nad rámec zadání sestrojil i funkční vzorek, který je plně funkční. S ohledem na tyto skutečnosti doporučuji jeho diplomní práci k obhajobě a navrhuji hodnotit známkou výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 20/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Říčný, Václav

Diplomová práce Bc. Lukáše Flidra má velmi dobrou odbornou úroveň. Prokazuje, že se s problematikou dokonale seznámil a že má veškeré předpoklady pro samostatnou vědecko-výzkumnou činnost. Zadání bylo splněno v celém rozsahu. Prvních část práce má sice ryze kompilační charakter, ale je v práci zcela oprávněně, protože z ní vyplývají požadavky na parametry generátoru. Zvolené řešení je z hlediska možností současné součástkové základny standardní a zřejmě i funkční. Svědčí o tom realizovaný funkční vzorek, přestože zadáním nebyla ralizace explicitně vyžadována. Oceňuji rovněž skutečnost, že diplomant funkci důležitých dílčích obvodů před návrhem konstrukčních podkladů simulačně i prakticky ověřil. Možná by ve stadiu systémového návrhu stálo za to zvážit i možnost realiazace podstatné části generátoru prostřednictvím FPGA. Diplomová práce je kvalitní. Má zcela postačující rozsah (68 stran) a nenašel jsem v ní zásadní věcné ani formální chyby. Diplomant se vyjadřuje, až na nepatrné výjimky, technicky přesně. Doporučuji diplomovou práci Bc. Lukaše Flidra k obhajobě a navrhuji její hodnocení známkou v ý b o r n ě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Formální zpracování práce A 10/10
Odborná úroveň práce A 48/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 19/20
Navrhovaná známka
A
Body
97

Otázky

eVSKP id 34198