HUDEČEK, O. Laminace nízkoteplotní keramiky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Kosina, Petr

Zadání práce bylo splněno v plném rozsahu. Student prostudoval různé vlivy ovlivňující kvalitu laminace nízkoteplotně vypalované keramiky. Navrhl dvě testovací struktury, u kterých prováděl změnu laminačních parametrů. Vliv změny na výslednou kvalitu posuzoval měřením. Ze získaných hodnot stanovil optimální parametry pro výrobu kvalitní 3D struktury do cca 10 vrstev. V další části práce navrhl systém vodního chlazení. Provedl simulaci v programu COMSOL Multiphysics a zhodnotil dosažené výsledky. Při řešení diplomové práce student vyvíjel dostatečnou aktivitu, prostudoval různé odborné publikace a lze říci, že se v dané problematice velmi dobře orientuje. Celkový dojem pouze kazí formální zpracování práce v podobě drobných překlepů, nevhodných slovních spojení a používání netechnických výrazů.

Navrhovaná známka
B
Body
85

Posudek oponenta

Klíma, Martin

V rámci diplomové práce měla být nalezena vhodná kombinace laminačních parametrů nízkoteplotní keramiky (LTCC), vhodná měřící metoda pro analýzu kvality laminace a dále vytvořen návrh systému vodního chlazení realizovaného v technologii LTCC. Nalezení vhodných parametrů laminace a měřící metody bylo splněno beze zbytku. Při návrhu vodního chlazení byly simulací ověřeny jeho parametry, chybí však detailnější popis navržené struktury. Výsledky jsou interpretovány adekvátním způsobem. Práce je svým obsahem přínosná a vytváří vědomostní základ pro další návrh vícevrstvých struktur. Úroveň jazyka je odpovídající pro diplomovou práci. Dobrý dojem ovšem kazí občasně se vyskytující hrubé chyby a překlepy. Místy se rovněž objevuje nedodržení jednotné terminologie a používání neustálených výrazů. Text práce je členěn logicky do kapitol a jeho formátovaní nelze nic vytknout. Obsah je vhodně doplněn obrázky včetně dalších v příloze.

Navrhovaná známka
B
Body
83

Otázky

eVSKP id 48770