HOMOLA, R. Datový standard ministerstva zdravotnictví České republiky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Fedra, Petr

Student měl za úkol prostudovat datový standard Ministerstva zdravotnictví České republiky (DASTA) pro generování zprávy o pacientech s infekční chorobou v nemocničním informačním systému Clinicom. Vytvořená aplikace je plně funkční, výběr pacientů by byl vhodnější podle tříd diagnóz dle MKN-10. Aktivita během řešení byla nerovnoměrná, formální zpracování je dobré, ale chybí širší využití literatury. Přesto oceňuji hlavně funkčnost webové aplikace.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 45/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) C 15/20
Formální zpracování práce B 16/20
Využití literatury D 6/10
Navrhovaná známka
B
Body
82

Posudek oponenta

Dvořák, Miroslav

Ze zadání práce vyplývalo, že student musí prostudovat datový standard Ministerstva zdravotnictví a také strutruru databáze IS Clinicom. Tohoto úkolu se zhostil dobře a proto mají první tři kapitoly kompilační charakter. Nosnou částí práce je 4. kapitola popisující realizaci webové aplikace. Výsledek práce realizované aplikace je možno vidět na publikované adrese na školním serveru. Realizovaný program splňuje zadání. Je možno zobrazit si strukturu zprávy v datovém standardu. Je škoda, že v programu už není řešeno zaslání zprávy jinému systému, který by prověřil její syntaktickou správnost. Pro praxi by bylo také vhodné umožnit výběr několika požadovaných diagnóz najednou nebo definici filtru obsahujícího seznam pravidelně (a povinně) posílaných diagnóz registru infekčních onemocnění.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání B 16/20
Odborná úroveň práce B 40/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Formální zpracování práce A 9/10
Navrhovaná známka
B
Body
83

Otázky

eVSKP id 41418