JURČÍK, M. Nízkoúrovňové řízení a sběr dat v bezdrátovém přístupovém bodu MikroTik [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Růčka, Lukáš

Cílem bakalářské práce bylo pravidelné získávání informací o spojeních mezi přístupovým bodem MikroTik RB433 a mobilními stanicemi a tyto informace po zpracování propagovat pomocí bezdrátového spojení na ostatní přístupové body. Po domluvě s vedoucím práce, bylo z původního zadání vynecháno využití protokolu IPv6, a realizace proběhla pouze za pomoci protokolu IPv4 a multicastového vysílání. Student pracoval na řešení práce samostatně a jednotlivé kroky v řešení konzultoval. Praktická část byla úspěšně realizována a funkčnost realizace předvedena. I přesto bohužel nelze zadání práce považovat za zcela splněné, neboť výsledný text práce nedostatečně dokumentuje dosažené výsledky. Také hodnocení dosažených výsledků práce není adekvátní požadavkům. Toto je způsobeno nedostatečnými konzultacemi při dokončování práce. Teoretický úvod je zpracován dobře i přes obtížnost tématu. Oceňuji práci s literaturou i přes omezený počet a dostupnost tištěných materiálů. Navrhuji hodnocení C/70 bodů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Využití literatury A 9/10
Formální zpracování práce D 12/20
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) C 15/20
Splnění zadání D 34/50
Navrhovaná známka
C
Body
70

Posudek oponenta

Červenka, Vladimír

Práce studenta Michala Jurčíka je psána srozumitelně a až na drobné gramatické chyby je z jazykové stránky v pořádku. Grafické a typografické zpracování je zdařilé. K samotnému zpracování mám několik výtek. Chybí odkazy na obrázky, tabulky a literaturu (např. Obr. 3.1, Tab. 1.1, [3]). Citace se takřka nevyskytují, přičemž jejich zápis je zcela nevhodný. Práce působí dosti matečným dojmem a postup studenta lze jen těžko sledovat. V kapitole 3 se dovídáme, že pro řešení nebyl zvolen protokol SNMP ani HTTP, nýbrž „skriptu“. Kapitola 4 je pojmenována „ICMP přenos“, přestože se v této kapitole o ICMP vůbec nepíše. První zmínka o použitém protokolu přichází až v kap. 5, ale ani zde není výběr jednoznačný. V práci však zcela chybí závěrečná kapitola s podrobnější rozpravou dosažených výsledků – jednoznačný závěr využitého postupu a schéma datové komunikace. Chybí jakákoliv zmínka o dosažených výsledcích. Zadání je z mého pohledu splněno až na využití protokolu IPv6 na daném zařízení. Přes tyto výtky práci hodnotím kladně a doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Formální zpracování práce C 7/10
Odborná úroveň práce B 44/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse F 0/20
Splnění požadavků zadání A 19/20
Navrhovaná známka
C
Body
70

Otázky

eVSKP id 40335