KARÁSEK, S. Softwarová podpora pro projektování datových rozvodů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Mrákava, Petr

Zadání považuji za splněné, v práci mohl být podrobnější popis vytvořených uživatelských návodů. Formální stránka práce je dobrá. Celkově práci hodnotím 84/B body.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání B 40/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) C 15/20
Využití literatury A 10/10
Formální zpracování práce A 19/20
Navrhovaná známka
B
Body
84

Posudek oponenta

Mišurec, Jiří

Předložená BP je zaměřena na projektovou dokumentaci datových rozvodů. Práce je rozdělena do 8 kapitol. Textová část se dle mého názoru mírně odklání od tématu zadání. Hlavním úkolem bylo rozebrat problematiku projektování a dokumentace datových rozvodů v budovách. Uvedené všeobecně známé informace jsou sice zaměřené na kabeláž, ale zcela je opominuta problematika tvorby a návrhu datové struktury rozvodů jako elektrické dokumentace, která je součástí stavební dokumentace. Vlastní práce tedy pak spočívá ve vlastním provedení dokumentace a text BP měl být průvodním a vysvětlujícím textem. Rovněž rozbor, či nějaký průzkum používaných SW je povrchní. Přesto předloženou práci lze považovat za dostatečné prokázání technických schopností studenta a práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání C 15/20
Odborná úroveň práce C 35/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse C 15/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
C
Body
73

eVSKP id 40334