KUKUČKA, P. Metody pro zvýraznění řeči [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Hudec, Antonín

Student se aktivně věnoval práci a chodil na konzultace. Zadání práce splnil velmi dobře, jen se v práci mohl zaměřit na více než jen na dvě metody a jejich modifikace. Po formální stránce práce obsahuje hodně chyb, např. používání slovenštiny, neodborných výrazů, překlepů, špatný popis tabulek. Celkově hodnotím odvedenou práci studenta jako velmi dobrou a navrhuji známku B.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Formální zpracování práce E 10/20
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Splnění zadání A 45/50
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
B
Body
85

Posudek oponenta

Mekyska, Jiří

Bakalářská práce Petera Kukučky se zabývá jednokanálovými metodami zvýrazňování řečových signálů. Práce je psána přehledně, výstižně a je vhodně strukturována. Nicméně obsahuje, různé překlepy a partie, kde se mísí čeština se slovenštinou. Práce je rovněž nekvalitně vytištěna, takže často chybí různé části písmen. K práci mám několik dalších výhrad: - na některé obrázky v textu chybí reference - některé rovnice nejsou správně - student v práci využívá detektor řečové aktivity založený na energii řečového signálu. Takové detektory selhávají v momentě, kdy aditivní šum dosahuje vysoké energie, což se rovněž potvrdilo v praktické části práce. Vhodnější by bylo použití detektoru založeného na harmonicitě signálu. - uvítal bych také použití metody RASTA - praktická část obsahuje několik skriptů, které jednotlivé metody testují na konkrétní nahrávce. Vhodnější by bylo připravit místo skriptů funkce nezávislé na konkrétní nahrávce. - metody jsou testovány pouze na jedné nahrávce, což je nedostačující. Vhodnější by bylo testování na rozsáhlé databázi nahrávek. Především z důvodu nedostatečného testování uděluji celkovou známku C.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání C 15/20
Interpretace výsledků a jejich diskuse C 15/20
Formální zpracování práce E 5/10
Odborná úroveň práce C 35/50
Navrhovaná známka
C
Body
70

Otázky

eVSKP id 40323