PELIKÁN, M. SW nástroj pro vyhodnocování poplatků za telekomunikační služby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Novotný, Vít

Obsahem bakalářské práce Martina Pelikána bylo navrhnout webovou aplikaci pro vyhodnocování poplatků za telekomunikační služby s cílem poskytovat informace pro rozhodování uživatele služeb o možné změně tarifu či i operátora. K řešení přistupoval s iniciativou a samostatností. Student musel prostudovat jednak nabídky všech mobilních operátorů, dále musel navrhnout metodiku hodnocení tarifů za účelem porovnání, a také musel zvládnout i problematiku tvorby webových aplikací a způsob komunikace s databází. Student dílčí výsledky průběžně konzultoval s vedoucím práce. Zpracování textové části bakalářského projektu je taktéž na dobré úrovni s nízkým počtem překlepů. Svým rozsahem realizovaných prací překračuje rámec běžné bakalářské práce. Dosažené výsledky svědčí o velmi dobrých schopnostech studenta zvládnout problematiku zadaného úkolu. Práci doporučuji k obhajobě a navrhuji hodnocení výborně – A/97

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
97

Posudek oponenta

Lattenberg, Ivo

Bakalářská práce je rozsahově průměrná s počtem 43 stran včetně příloh. Po formální stránce je v pořádku s malým množstvím gramatických chyb a překlepů (chybějící či přebývající slova, špatné tvary slov). Práce má dobrou grafickou úpravu. Zadání bylo splněno, byla realizována aplikace s webovým přístupem realizovaná s využitím PHP a MySQL. Aplikace byla odzkoušená a je funkční. Dokument o nasazení aplikace možná mohl být součástí přílohy samostatné práce a nej jen izolovaný soubor přiložený na CD. Některé části aplikace mají problémy s češtinou, dokumentují to názvy tarifů v obr. 3.6. Bakalářskou práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 18/20
Odborná úroveň práce A 46/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 40305