VALOŠEK, J. Modelování planárních vazebních členů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Láčík, Jaroslav

Student se seznámil s planárními vazebními členy a několik těchto obvodů modeloval a zkoumal v programu IE3D a dále diskutoval jejich vlastnosti. Vybrané obvody realizoval, proměřil a porovnal. Student byl během řešení své práce aktivní a dosažené výsledky jsou na celkem dobré úrovni.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Využití literatury A 9/10
Formální zpracování práce B 16/20
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 18/20
Splnění zadání B 41/50
Navrhovaná známka
B
Body
84

Posudek oponenta

Puskely, Jan

Předložená diplomová práce se zabývá problematikou planárních vazebních členů. První část práce popisuje základní vlastnosti vazebních členů a základní typy směrových odbočnic. Dále je popsána metodika řešení mikropáskových vedení. Pro tři typy širokopásmových vazebních odbočnic je vysvětlen postup jejich návrhu a popsány vlastnosti. Jsou jimi eliptická, N-sekční a Langeho odbočnice. Struktury prvních dvou odbočnic byly navrženy a pomocí programu IE3D zoptimalizovány a odsimulovány. Práce je doplněna praktickou částí v podobě realizace a měření základních vlastností 2-sekční resp. 3-sekční a eliptické odbočnice . Zadání práce považuji za splněné. Rozsah práce je odpovídající a zpracování je na výborné odborné úrovni. Formální zpracování práce je až na několik překlepů a chybně označených obrázků v textu na velmi dobré úrovni.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 18/20
Odborná úroveň práce A 45/50
Formální zpracování práce B 8/10
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 19/20
Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 10108