POTFAY, A. Simulace směrovacího protokolu OLSR v prostředí OPNET Modeler [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Vajsar, Pavel

Student během řešení bakalářské práce prokázal schopnost aktivně a samostatně řešit poměrně složité zadání a vzniklé dílčí problémy. Zadání splnil dle požadavků vedoucího a z pohledu odborné úrovně je práce na vysoké úrovni. V práci se objevuje několik drobných stylistických nepřesností. Proto práci hodnotím známkou A (96b).

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Využití literatury A 10/10
Formální zpracování práce B 17/20
Navrhovaná známka
A
Body
97

Posudek oponenta

Růčka, Lukáš

Bakalářská práce se zabývá problematikou využití směrovacího protokolu OLSR v sítích MANET. Hlavním přínosem práce je úprava procesních modelů simulačního prostředí OPNET Modeler tak, aby směrovací protokol OLSR bylo možno využít i k přenosu nestandardních informací, jako například aktuální přenosová rychlost uzlu. Zadání práce považuji za splněné. Práce má logické členění a strukturu. Teorie rozebraná v práci má dostatečnou délku. Po teoretické části práce jsou hlouběji popisovány procesní modely a je uveden seznam funkcí, které jsou využívány v rámci procesů protokolu OLSR. Poslední část práce je zaměřena na rozšíření zpráv OLSR protokolu. Toto rozšíření se studentovi podařilo úspěšně implementovat, čímž splnil veškeré požadavky zadání. Text práce je na velmi vysoké úrovni. V textu se sice vyskytují překlepy a pravopisné chyby, ale výsledný text práce tím nijak zásadně netrpí. Výtku bych měl také k popisům legend v grafech, jež jsou provedeny poměrně malým fontem, což způsobuje jejich horší čitelnost. Celkově považuji práci za velmi přínosnou, a to především z hlediska možnosti využití práce jako reference pro další výzkum. Práci doporučuji k obhajobě s celkovým ohodnocením A/94 bodů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 47/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Formální zpracování práce A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
94

Otázky

eVSKP id 40298