PROKOPOVÁ, T. Srovnání obvyklé ceny věcného břemene inženýrských sítí s cenami podle vnitřních předpisů obcí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Sedláček, Jan

Předloženou diplomovou práci doporučuji k obhajobě a navrhuji hodnocení výborně / A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Cíle diplomové práce byly splneny v celém rozsahu.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A Teoretická část práce byla vypracována v rozsahu potřebném pro pochopení a vypracování návrhové části. Autorka prokázala dobrou orientaci v problematice.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A Zpracování návrhové části bylo provedeno přehledně v maximálním rozsahu pro toto téma. Autorka zajistila dostatečné množství předpisů obcí, které posuzovala. Zvolila vhodný modelový případ a dobře si také poradila s odůvodněním míry kapitalizace.
Odborná úroveň diplomové práce B Diplomová práce byla vypracována na dobré odborné úrovni.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Poznatky diplomové práce a jejich možné praktické využití jsou přínosem pro obor Soudní inženýrství. Poznatky je možno využít zejména při ocenění věcných břemen obvyklou cenou na území dané obce a vypořádání se s námitkami, že cena stanovená dle předpisů obce není cenou obvyklou.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 B Citace použité v práci jsou provedeny v souladu s normou. V seznamu použitých zdrojů chybí číslování. Autorka pracovala s průměrným množstvím odborné literatury.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň A Diplomová práce byla zpracována přehledně, textová část je na odpovídající úrovni a je doplněna přehlednými tabulkami.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Klika, Pavel

Studentka splnila cíle diplomové práce, volila však nejjednodušší formy řešení zadané problematiky. Vzhledem k tomu, že se jedná o diplomovou práci, měla být problematika více rozebrána a zvoleno více možných přístupů pro řešení dané problematiky. V diplomové práci je navíc několik nesrovnalostí. Kromě formálních chyb jako je formátování textů, chybějící znaky, neuvedení zdrojů u grafů, předložky na konci řádků, neuvedení číslo novelizace předpisů a podobně je také chyba ve výpočtu ceny pozemku. Základní cena pro obec Český Krumlov je vybrána chybně. Studentka se také mohla více věnovat stanovení procentuálního určení výše simulovaného nájemného z ceny pozemku a stanovit i cenu pozemku přímým porovnáním nikoliv pouze metodikou dle cenového předpisu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování B
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce C
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody C
Obtížnost a správnost řešení B
Přínos pro praktické i teoretické využití C
Odborná jazyková úroveň B
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky C
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 72005