GOTTVALD, A. Analýza vlivu lokality a na výši obvyklé ceny rodinných domů v Brně a okolí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Hrubanová, Michaela

Rozsah práce je velký, přesto jsou výsledky prezentovány přehledně. Práce je vypracována svědomitě, přiměřeně zvolenými metodami. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Požadovaného cíle uvedeného v zadání bylo dosaženo, práce je zpracována v dostatečném rozsahu.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem C Zvolený přístup k dosažení cíle je adekvátní, jsou vysvětleny všechny relevantní pojmy a postupy.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody B Vstupní data byla zpracována seriózně, byla shromážděna a vyhodnocena databáze pro prodej Rodinných domů. Použity byly adekvátní metody ocenění a vyhodnocení výsledků.
Odborná úroveň diplomové práce C Práce je na průměrné odborné úrovni.
Přínos pro praktické i teoretické využití C Oceňovací metody, které jsou součástí práce, jsou v praxi běžně používané, přínosné je zmapování situace na trhu s rodinnými domy v okolí Brna
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 C Práci s literaturou, resp. citování zdrojů považuji za průměrnou, ne vždy jsou přesně označeny citace.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B Grafická úprava práce je na dobré úrovni, je vhodně doplněna grafy a tabulkami. Text je bez výrazných stylistických chyb.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Hlavinková, Vítězslava

Diplomová práce společně s přílohami splňuje svým rozsahem požadavky na diplomovou práci. Práce je vypracovaná svědomitě, citace mohly být důsledněji uváděny kurzívou. Výsledky jsou prezentovány velmi přehledně. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování B Práce je zpracována v dostatečném rozsahu.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce C Metody ocenění jsou vhodně zvolené
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody C Práce je obsáhlá, na dobré úrovni.
Obtížnost a správnost řešení C Byly použity běžné metody ocenění, rozsah práce je adekvátní.
Přínos pro praktické i teoretické využití C Hlavní přínos předkládané práce spočívá v praktickém využití.
Odborná jazyková úroveň C V práci jsou uvedeny všechny potřebné pojmy týkající se dané problematiky.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky A Grafická úprava práce je na výborné úrovni, je vhodně doplněna grafy a tabulkami.
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 82659