DAŇHEL, P. Stanovení vlivu nové výstavby na tržní cenu stavebních pozemků v okolí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Bradáč, Albert

Doktorand v práci podrobně shrnuje současný stav problematiky, definuje cíl práce a na základě obsáhlého průzkumu pak v závěrečné kapitole navrhuje koeficient redukce stavebně nepřipravených ploch a následně uvádí metodiky na korekci indexu odlišnosti cen pozemků stavebních a nestavebních. Během studia vykazoval vynikající studijní, pracovní i pedagogické výsledky. Jeho disertační práce splňuje požadavky na práci tohoto typu kladené, přináší nové vědecké poznatky v oboru soudní inženýrství, a proto doporučuji její přijetí k obhajobě.

Navrhovaná známka

Posudek oponenta

Mikš, Lubomír

Předložená disertační práce má dobrou odbornou úroveň a její téma je aktuální. Výsledky nejsou přesvědčivě formulovány tak, aby byly bez dalšího dobře použitelné v praxi. Předloženou disertační práci doporučuji přijmout k obhajobě.

Navrhovaná známka

Dočkal, Pavel

Téma disertační práce je aktuální a výsledky řešení celkově hodnotím jako zdařilé. Závěry uvedené v práci, které vycházejí z velmi dobře zpracované teoretické části, jsou kromě vlastního řešení limitovány velkou náročností na množství vstupních cenových údajů. Z tohoto hlediska je práce i perspektivním východiskem k dalšímu rozpracování dané problematiky.

Navrhovaná známka

eVSKP id 88142