URUBEK, V. Marketingová strategie start-up projektu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Chalupský, Vladimír

Zabývá se relevantním problémem strategického rozvoje společnosti, poskytující specifické služby v oblasti e-commerce. Způsob provedení, zaměření na podstatné oblasti, úroveň analýz a návrhů (jejich propracovanost, komplexnost, "dotaženost") řadí tuto práci k nadprůměrným DP.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Diplomant formuloval cíle své práce zcela jednoznačně - návrh marketingové strategie pro nový produkt Digimadi, dílčí cíle směřovaly k provedení analýzy současného stavu projektu, posouzení marketingového mixu a charakteristika odvětví společnosti. Zaměření teoretické části je zcela výstižné - výběr aktuálních poznatků odpovídá charakteru analyzovaného projektu, typu SaaS. Analýzy jsou výstižné, zahrnující podstatné stránky "produktu" i "společnosti".
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Postup řešení je logický, autor dodržuje "standardní" postup tvorby diplomové práce. Dílčí rozpory vidím v tom, že v práci nejsou plně využité postupy/metody, uvedené v teoretické části práce. Naopak, bezprostřední provázání analýz s návrhy považuji za srozumitelné a přehledné - s výjimkou zařazení primárního výzkumu na konec práce.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Analýza vnějšího prostředí společnosti je dostatečně propracovaná, hlubší úroveň má nicméně analýza vnitřního prostředí společnosti s přímou vazbou na navrhovaná opatření. Slabinu vidím v neprůkazných vazbách mezi výsledky primárního výzkumu a návrhy řešení.
Praktická využitelnost výsledků A Návrhy jsou propracované, založené na kritické analýze současných postupů. Kladně hodnotím snahu o důslednost při formulaci návrhů v souladu s principem "SMART"
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Práce je napsaná stylem a s využitím terminologie, odpovídající očekávané úrovni DP na FP VUT v Brně.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Široký vývěr aktuálních titulů, dobře zpracované.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Maštera, František

Práce vyčerpávajícím způsobem popisuje prvky e-marketingové strategie. V praktické části obsahuje marketingovou analýzu společnosti WebSeller s.r.o., vyvíjející nástroje usnadňující podnikání na Internetu. Na základě analýzy navrhuje vlastní návrhy optimalizace e-marketingových nástrojů, včetně vyhodnocení finanční náročnosti a časového harmonogramu. Práce je komplexní.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 91500