NEŠPOROVÁ, V. Podnikání na Chorvatském trhu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Koráb, Vojtěch

Jedná se o kvalitní diplomovou práci s velkým praktickým dopadem. Diplomantka splnila stanovené cíle. Je velmi pravděpodobné, že návrhy a doporučení budou využita v praxi. K diplomové práci nemám žádné doplňující dotazy.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A V diplomové práci jsou exaktně vyjádřeny cíle, tj. navrhnout expanzi malého podniku na Chorvatský trh. Jasně je též vymezen řešený problém.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Diplomantka zvolila pro řešení správné metody. V analytické části provedla situační analýzu nového trhu a v návrhové části pak navrhla postupné kroky pro zahájení podnikání na Chrvatském trhu. Byl proveden návrh podnikání formou vystavby malého kempu na jednom z Chorvatských ostrovů.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Diplomantka správně interpretovala výsledky analytické části. Relevance mezi analytickou a návrhovou částí je evidentní.
Praktická využitelnost výsledků A Návrhová část diplomové práce je využitelná v praktickém podnikání a v podstatě byla zpracována na zadání vzešlé z praxe.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Formálně je diplomová práce na patřičné úrovni a vyhovuje akademickým standardům.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Práce obsahuje kvalitní literární zdroje. Zdroje jsou v práci též patřičně citovány.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

MBA,, Viliam Záthurecký,

Cíl práce je náročný, současně vhodně stanovený a autorka za použití vhodné metodologie podle mého názoru cíl splnila a vhodně komentovala dosažené výsledky. Oceňuji kvalifikovanou analýzu chorvatského trhu, kterou autorka využila pro potvrzení výsledků své práce. Provedené analýzy ( model 7S, Porter, PESTE, SWOT ) jsou zpracovány v souladu s teorií a na velmi dobré úrovni. Vlastní návrhy řešení a eliminace možných rizik jsou zpracovány velmi dobrým způsobem. Práce je čtivá, má vypovídající hodnotu. Práce s literaturou a ostatními zdroji je na velmi dobré úrovni.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 91415