ZAPLETAL, T. Nástroj pro vizualizaci průběhu simulace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Burget, Radim

Bakalářská práce se zabývá zobrazováním výsledků ze simulace v čase a zadání bylo splněno. Práci bohužel vytknul nedostatečné konzultace s vedoucím, která bohužel vyústila v to, že práci půjde pro praktické použití jen s velkými komplikacemi. Na druhou stranu je třeba studenta pochválit za zorientování se v celé problematice i přesto, že se nejedná o jednoduchou oblast a při hodnocení je nutné zohlednit, že na celou řadu záležitostí se student musel připravit sám.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) E 10/20
Využití literatury B 8/10
Formální zpracování práce A 19/20
Navrhovaná známka
B
Body
87

Posudek oponenta

Karásek, Jan

Student Tomáš Zapletal vypracoval bakalářskou práci na téma "Nástroj pro vizualizaci průběhu simulace". Práce má 32 stran čistopisu a většina práce je zaměřena hlavně na praktickou část, což hodnotím velmi kladně. Z textu bakalářské práce, přiloženého kódu a testování aplikace s vlastními parametry usuzuji, že je výsledek reálně použitelný v rámci projektu, na který se student v textu práce odkazuje. Po odborné stránce musím však vytknout některé nedostatky v rámci praktické části. Během simulace není možné s programem nijak manipulovat, což by se dalo jednoduše vyřešit více vláknovým zpracováním. Při zpomalování času simulace se obraz aplikace začne obnovovat s takovou frekvencí, že uživatel vlastně nevidí, co se v simulaci děje. Navíc plocha simulace v některých případech překresluje i otevřené hlavní menu aplikace. Po formální stránce musím vytknout chybějící seznam použitých zkratek, umístění obrázků za okraje textu, symboly v textu by měly být vyznačeny např. kurzívou. Dále bych doporučil v práci tohoto typu nepoužívat wikipedii jako literární zdroj, neboť je neověřený a nerecenzovaný. Práci doporučuji k obhajobě s hodnocením "výborně/A".

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce B 43/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce C 7/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 40254