NEZHYBA, J. Využití filtračních metod v NMR měřeních [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Gescheidtová, Eva

Bakalář jiří Nezhyba ve své diplomové práci řešil problematiku využití filtračních metod pro odstranění šumu z obrazů snímaných metodami založenými na principu nukleární magnetické rezonance. Při řešení zadaného úkolu se seznámil se základy nukleární magnetické rezonance a zejména pak s vlnkovou transformací, kterou při zpracování obrazů využil. Navrhl tři kritéria pro vyhodnocení účinnosti filtračních metod a na jejich základě vybral metodu využívající vhodné mateřské vlnky, stupně rozkladu a prahovací techniky. Navrženou metodu aplikoval na MR obrazy kyvety se síranem nikelnatým a vyhodnotil její účinnost. Zadání diplomové práce lze považovat za splněné, a to na kvalitní úrovni. Student se zadanému úkolu věnoval samostatně a systematicky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) C 15/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury C 7/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Mikulka, Jan

Student Jiří Nezhyba prokázal ve své práci výbornou znalost problematiky zpracování obrazů pomocí vlnkové transformace. Potřebnou teorii přehledně popsal v úvodu práce. Dále se zaměřil na kritéria vyhodnocení kvality metod pro potlačování šumu v obrazech magnetické rezonance. Byla srovnána kritéria poměru signálu k šumu, změny kontrastu a posuzování strmosti hran v obraze. Výsledky jsou v diplomové práci velmi přehledně znázorněny. Práce je na vysoké obsahové i formální úrovni.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 50/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Formální zpracování práce A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
97

Otázky

eVSKP id 32153