BOJANOVSKÝ, L. Využití CAD systémů v oblasti elektrických přístrojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Valenta, Jiří

Všechny cíle práce byly splněny. Student zpracovával práci samostatně podle pokynů vedoucího práce. Tvůrčí přístup studenta k práci se projevil při tvorbě vlastního modelu jističe a při vytvoření animace simulující pohyb kontaktního systému při různých nadproudech - přetížení a zkraty. Výsledná animace je po doplnění oblouku mezi kontakty vhodná jako učební pomůcka pro vysvětlení významu funkce "dvojitého kontaktu" u omezujících jističů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 45/50
Využití literatury B 8/10
Formální zpracování práce A 19/20
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 19/20
Navrhovaná známka
A
Body
91

Posudek oponenta

Kuchyňková, Hana

Student ve své bakalářské práci srovnává některé vybrané CAD systémy (podrobněji si všímá parametrických, zejména Autodesk Inventoru Series 10), popisuje vznik elektrodynamických sil, funkci dvojitého kontaktu a elektrický oblouk v jističi. Vytvořil model zhášecí komory jističe BD 250 a animaci vypínání jističe při sepnutí spouště a při průchodu velkého zkratu. Model i animace jsou názorné, využitelné ve výuce i v praxi. Za ne moc vhodný považuji přechod pohledů ve výsledných animacích. V popisu CAD systémů chybí nové verze programu Autodesk Inventor Professional a Series - verze R11 a 2008 (že je vytvořený model ve verzi 10 samozřejmě nevadí). Práce je logicky dobře uspořádána, má pěknou grafickou úpravu, je psána srozumitelnou formou, jednotlivé kapitoly na sebe logicky navazují. Z typografického hlediska mám tyto připomínky: - nesprávně použité i v příčestí minulém (str. 28, 31), - mezera před uzavírací závorkou nebo tečkou za větou (str. 12, 13, 25, 26), - v některých větách chybí čárka, - nesprávné názvy některých programů (str. 18), - v textu jsou jednoznakové spojky nebo předložky na konci řádků. Uvedené nedostatky nesnižují úroveň bakalářské práce. Z projektu je zřejmé, že se student dobře orientoval v literatuře a prokázal dobré znalosti v oboru. Předložená práce svědčí o jeho schopnostech samostatně pracovat a přistupovat k řešení úkolů systematicky. Student splnil zadání ve všech bodech, proto doporučuji práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce B 44/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Formální zpracování práce A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
91

Otázky

eVSKP id 41344