MARTINEK, P. Vývoj aplikací pro platformu IMS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Mácha, Tomáš

Student pracoval samostatně a zadání diplomové práce bylo z větší části splněno. Avšak práce obsahuje některé nedostatky, a proto navrhuji známku velmi dobře, B.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání B 41/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce B 16/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
B
Body
87

Posudek oponenta

Nagy, Ľuboš

Student Bc. Pavel Martinek se ve své práci zabýval problematikou tvorby aplikace pro technologii IMS se zaměřením na monitorování objektů pro jejich zabezpečení. Předložená práce má 41 stran čistopisu, z čeho vetší část je věnována praktickému návrhu vlastní služby, které součástí je i nastavení vývojového prostředí SDS od firmy Ericsson. Struktura teoretické části je logicky uspořádaná, což se bohužel už o praktické části nedá prohlásit. Student také nesplnil úplně zadání, když systém automaticky neposílá varovnou zprávu v kritické situaci po narušení sledovaného objektu cizím subjektem. Namísto toho si klient musí sám sledovat narušení objektu (pomocí aplikace KlientM). K práci mám následující připomínky: - při Obr.1.2 není uveden zdroj literatury, - navržená databáze na obr. 3.5 neobsahuje popis použitých datových typů, - pro větší přehled v projektu měl obr. 3.6 obsahovat všechny studentem naprogramované aplikace a navrženou databázi, - student na obr. 3.12 znázorňuje nastavení iFC bez podrobnějšího popisu a odůvodnění jednotlivých kritérií, - student popisuje, že v aplikaci probíhá pravidelná kontrola možného pohybu ve snímané budově. Ale už dále nepopisuje, či je možné tento interval nastavovat klientem, popřípadě jakou má hodnotu, - student neodůvodnil použití prostředí NetBeans pro tvorbu aplikace HomeView, - student uvedl v seznamu literatury 34 zdrojů, v práci však z nich cituje jenom 21 (necituje: 4, 11-16, 21- 24, 27 a 29). V seznamu zkratek se také vyskytují nepoužité zkratky (např. ISDN). Práci doporučuji k obhajobě a navrhuji hodnocení C/75 b.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání C 14/20
Odborná úroveň práce C 39/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse C 15/20
Formální zpracování práce C 7/10
Navrhovaná známka
C
Body
75

Otázky

eVSKP id 32140