CHROBOČEK, M. Případové studie pro statistickou analýzu dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Novotný, Radovan

Bc. Michal Chroboček pracoval na diplomové práci, v rámci které vytvářel případové studie pro statistickou analýzu dat. Vytvořené případové studie měly využívat dostupné programové vybavení a měly sestávat se zadání, vzorového řešení, závěru včetně interpretace výsledků. Výsledky byly prezentovány na konferenci studentské tvůrčí činnosti a jsou dokladem kvalitního výstupu i získaných kompetencí autora. Diplomant pracoval průběžně, postupně vedoucího seznamoval s výsledky práce a vzniklé problémy řešil včas.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 48/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 20/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
96

Posudek oponenta

Hégr, Ondřej

Student vypracoval diplomovou práci zpracovávající statistickou analýzu dat. V teoretické části práce jsou vysvětleny základní pojmy z oblasti statistiky, popisné statistiky a induktivní statistiky. Druhá - praktická část - je zaměřena na výběr a testování konkrétních statistických testů. Diplomová práce je psána na velmi dobré úrovni s podrobným popisem dané problematiky. Struktura práce je jednoduchá a srozumitelná. Rozsah a návaznost jednotlivých částí v rámci pokynů pro jejich vypracování je v souladu se zadáním. Řešitel se odkazuje na řadu studijních pramenů, které jsou uvedeny na konci práce. Dané odkazy jsou provázány s textem, seznam literatury však není psán zcela v souladu s normou. V práci je často používána tzv. "ich" forma, která není nejvhodnější pro použitív diplomové práci. Výsledky práce jsou reálné a vycházejí z poznatků, získaných řešitelem během jejího zpracovávání.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 50/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce E 5/10
Navrhovaná známka
A
Body
95

Otázky

eVSKP id 23585