KRBÁLKOVÁ, M. Srovnání vybraných způsobů ocenění pro nemovitost typu rodinný dům v Miroslavi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Ulverová, Michaela

Práce je vypracována svědomitě, zvolený přístup k řešení odpovídá zadané problematice, předložená diplomová práce je zpracovaná v souladu se zadáním, po formální stránce má všechny předepsané náležitosti. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Studentka zadaný cíl diplomové práce splnila.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A Teoretická část byla zpracovaná podrobně, a doplněna citacemi z literatury.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody B Vstupní data byla zpracována pečlivě, pro řešení zadané problematiky studentka použila standardní postupy. Diplomová práce mohla obsahovat podrobnější vlastní úvahy a komentáře.
Odborná úroveň diplomové práce A Použité odborné pojmy a formulace jsou na dobré úrovni.
Přínos pro praktické i teoretické využití B Použité odborné pojmy a formulace jsou na dobré úrovni.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A Při zpracování diplomové práce prokázala autorka schopnost zorientovat se v odborné literatuře. Nebyly shledány žádné nesrovnalosti citací s normou ČSN ISO 69
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B V textu se vyskytují stylistické chyby, v příloze č. 2 jsou některé obrázky nevhodně orientovány.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Hlavinková, Vítězslava

Zadání práce předpokládá ocenění rodinných domů obsáhleji, než je běžné ve standardním znaleckém posudku. V průběhu zpracování diplomové práce se autorka musela vyrovnat s několika problémy, včetně skutečnosti, že v inzerovaných prodejích není nabídková cena rozlišena na cenu stavby a cenu pozemku. Práce je vypracována svědomitě, v dostatečném rozsahu, pro metodu přímého porovnání byla sestavena databáze o 22 prvcích. Výsledky jsou prezentovány přehledně a závěry práce jsou správné. Práci doporučuji k obhajobě

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A Práce je zpracovaná v souladu se zadáním, v dostatečném rozsahu.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A Zvolený přístup k dosažení cíle je adekvátní, teoretická část byla zpracovaná podrobně, na dobré úrovni.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody B Použité metody jsou běžně užívané, podklady byly zpracovány pečlivě, pro metodu přímého porovnání byla sestavena databáze o 22 prvcích.
Obtížnost a správnost řešení B Obtížnost odpovídá požadavkům na diplomovou práci.
Přínos pro praktické i teoretické využití B Práce podává informaci o aktuální administrativní a tržní ceně rodinných domů v Miroslavi a okolí.
Odborná jazyková úroveň A Autorka používá odborné termíny ve správném kontextu.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky A Grafická úprava práce je na výborné úrovni, je vhodně doplněna tabulkami. Text je bez výraznějších stylistických chyb.
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 48918