REJKO, P. Blogovací systém v ASP.NET [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Morský, Ondřej

Student navrhnul redakční systém, který je rozšiřitelný pomocí modulů. V práci jej však popisuje spíše z uživatelského hlediska, a ne jako dokumentaci ke svému projektu. Dle mého názoru se věnoval příliš teorii a popis vlastní praktické části příliš zjednodušil. Diplomant využíval konzultací velmi často.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání D 30/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 20/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
B
Body
80

Posudek oponenta

Karásek, Jan

Úkolem studenta bylo navrhnout modulární redakční systém založený na technologii ASP.NET. V prvních kapitolách práce student popisuje teoretické základy práce, po kterých bych očekával analýzu požadavků na navrhovaný systém a samotný návrh systému. Tyto základní kapitoly popisující návrh implementace zcela chybí. Student v práci pokračuje pouze popsáním uživatelského rozhraní a návodem jak s aplikací pracovat. V práci tedy není popsána základní myšlenka návrhu vlastního modulárního systému, ani návrh samotného modulu a jeho implementace do systému. Na druhou stranu, se student snažil oddělit část přistupující do databáze a část zobrazovací, za což přičítám kladné body. Po formální stránce bych vytkl nevhodné odsazení nadpisů, vysoký počet úrovní nadpisů (5 úrovní) a jednopísmenné předložky na konci řádku. Dále bych vytkl použití nezaručených zdrojů z Wikipedie. Studijní práci doporučuji k obhajobě s hodnocením "uspokojivě/D".

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce D 30/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse F 8/20
Formální zpracování práce C 7/10
Navrhovaná známka
D
Body
65

Otázky

eVSKP id 32097