GARAI, S. Variabilní segmentace pro zpracování zvukových signálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Balík, Miroslav

Student během řešení své diplomové práce pravidelně konsultoval průběžné výsledky řešení stejně tak jako další kroky řešení s vedoucím. Byly použity nejnovější metody variabilní segmentace. Student provedl dostatečný počet zvukových testů, které vypovídají o smysluplnosti těchto metod při zpracování zejména hudebních signálů. Student splnil zadání.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 18/20
Formální zpracování práce A 19/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
96

Posudek oponenta

Míča, Ivan

Práce se zabývá problematikou segmentace pro zpracování zvukových nahrávek. V první části závěrečné zprávy autor přehledně shrnuje aktuální stav problematiky segmentace s konstatním i časově proměnným překryvem a s konstantní či variabilní délkou okna. Praktická část popisuje vytvořené funkce pro konstantní i variabilní OLA algoritmy, dále jsou diskutovány průběh a výsledky testů, včetně subjektivního hodnocení poslechové kvality. K práci mám jen drobné výhrady: - odborně vadí nepřesnosti a chyby v popisu matamatického aparátu, např. časté zaměňování DFT a DTFT, neodůvodněná tvrzení, jako když na s. 25 označuje vztah (1.35) jako Dirichletovu funkci, chybějící definice některých používaných symbolů v textu, např. na s. 12: Shift(w), s. 13: Cola(R)) -formální nedostatek vidím především v neúplnosti seznamu matematických symbolů - z několika desítek symbolů a proměnných je v seznamu uveden pouze jeden. Menší výhradu mám k používání desetinných teček v grafech.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Formální zpracování práce A 9/10
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Odborná úroveň práce B 44/50
Navrhovaná známka
A
Body
93

Otázky

eVSKP id 32091